Vulcanii Noroiosi, minunea naturala a Romaniei

La doar 150 km de Bucuresti, in judetul Buzau se gaseste una dintre cele mai spectaculoase locuri de vizitat din Romania.

   

Vulcanii Noroiosi sunt una dintre cele mai de pretuit comori naturale ale tarii, atat din punct de vedere ai spectaculozitatii peisajului dar si din punct de vedere al raritatii acestui fenomen in intreaga lume.
Femonemul petrecut la Vulcanii Noroiosi este creat de depozitele de gaze naturale de la mare adancime. Acest fenoment apare destul de rar fiind influentat de o multime de factori din acest motiv pe intreg globul un fenomen ca la Vulcanii Noroiosi din Buzau este destul de rar intalnit, majoritatea fiind sub ape prezenti.

Din acest motiv locul din tara noastra este extrem de vizitat si de turisti din intreaga lume, chiar numeroase echipe de filmare aleg Paclele Mari sau Mici pentru scene din filme cu peisaje selenare.

La Vulcanii Noroiosi se ajunge destul de simplu dinspre Buzau. Distanta este de 35 km din Buzau iar mai mult de jumatate din distanta se face pe uj drum national in conditii foarte bune.

Odata ajunsi in localitatea Satuc se face dreapta si se traverseaza Buzaul, apoi stanga la prima ramificatie si dreapta la indicatorul catre Chiliile pentru inca 10 km, apoi dreapta la prima intersectie. Din acest punct ajunsi incep indicatoarele catre Paclele Mari si Paclele Mici, indicatoare foarte usor de urmat.

In vizita de la Vulcanii Noroiosi se recomanda o oprire de cel putin cateva minute la Paclele Mici si Mari. Paclele Mici sunt zona pe care multi dintre cei care o viziteaza o considera cea mai spectaculoasa datorita tabloului pictat da griuri si culori pamantii, cu noroi intarit de razele soarelui.

Peisajul pare rupt din alta lume. Paclele Mari sunt o destinatie ceva mai dramatica aici formatiunile vulcanice au o forma specifica, de con si sunt mult mai active, putand chiar sa vezi mini eruptii deloc periculoase la orice pas.

Aceasta rezervatie este unica in Europa si creaza o imagine extrem de spectaculoasa mai ales vara cand soarele incalzeste solul crapand noroiul uscat si creand astfel peisajul selenar pentru care Vulcanii Noroiosi sunt asa faimosi in intreaga lume.

Se recomanda daca doriti sa vizitati aceste minunate locuri sa va inarmati cu o pereche de cizme de cauciuc!