Vremea se schimbă total! ANM a anunțat ce ne așteaptă în următoarele zile și care vor fi cele mai afectate regiuni

ANM a emis prognoza meteo valabilă pentru următoarele 2 săptămâni, respectiv intervalul 9-22 iulie 2018. Meteorologii anunță ploi aproape zilnice, dar și temperaturi care vor fi în ușoară scădere.

   

Vremea se va încălzi în următoarele zile, până spre finalul acestei săptămâni urmând să se atingă şi chiar depăşi 30 de grade Celsius, însă din 16 iulie regimul termic va fi în uşoară scădere în majoritatea regiunilor, iar precipitaţiile sunt aşteptate aproape în fiecare zi, în special în zona montană, se arată în prognoza Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM) publicată luni, valabilă pentru perioada 9 – 22 iulie.

Prognoza meteo pe 2 săptămâni în Banat
În Banat, în primele zile, vremea se va încălzi treptat, astfel că în data de 11 iulie media temperaturilor maxime va atinge 29 de grade. Până la finalul primei săptămâni nu vor mai fi variaţii termice semnificative.

Cea de-a doua săptămână va debuta cu o uşoară răcorire (de 1 – 2 grade, în medie), dar din 18 iulie valorile termice diurne vor creşte din nou, iar media lor va ajunge, în ultimele două zile de prognoză, la 31 de grade.

Tendinţa generală a temperaturilor nocturne va fi de creştere uşoară şi treptată, de la o medie de 15 grade în prima zi, până la 17 grade în ultima.

Vor fi ploi aproape în fiecare zi, dar mai intense şi pe arii mai extinse în zilele de 9 şi 10 iulie, precum şi după data de 15 iulie.

Prognoza meteo pe 2 săptămâni în Crișana
În Crişana, în prima săptămână, valorile termice diurne vor creşte treptat, de la o medie de 24 – 25 de grade în prima zi, până în jurul valorii de 29 de grade în ultima.

O uşoară răcorire a vremii se va resimţi la începutul celei de-a doua săptămâni, apoi se va încălzi din nou, astfel că la sfârşitul intervalului de prognoză media temperaturilor maxime va ajunge la 30 de grade.

Media temperaturilor minime va avea uşoare variaţii, între 15 şi 17 grade. Probabilitatea de apariţie a ploilor va fi mai ridicată în zilele de 9 şi 10 iulie, precum şi după data de 15 iulie.

Prognoza meteo pe 2 săptămâni în Transilvania
În Transilvania, vremea se va încălzi uşor şi treptat până spre sfârşitul primei săptămâni, când media temperaturilor diurne se va situa în jurul valorii de 27 de grade.

Între 14 şi 19 iulie nu vor fi variaţii termice semnificative, apoi valorile termice diurne vor începe să crească din nou, astfel că, la sfârşitul intervalului, media lor se va situa în jurul valorii de 29 de grade.

Media temperaturilor minime va fi, pe tot intervalul, de 13 – 14 grade. Va ploua aproape în fiecare zi, dar pe arii mai extinse şi mai intens, în primele două zile.

Prognoza meteo pe 2 săptămâni în Maramureș
În Maramureş, valorile termice diurne vor fi în creştere până în data de 11 iulie, când media acestora se va apropia de 28 de grade, apoi vor avea uşoare variaţii de la o zi la alta, media urmând a se situa între 27 şi 29 de grade.

Media temperaturilor minime se va situa între 14 şi 16 grade. Probabilitatea de apariţie a ploilor va fi ridicată în fiecare zi.

Pag Anterioara1 din 2