Vremea rea a făcut prăpăd în unele zone din țară! Șoferii au avut cel mai mult de suferit

Si in Maramures, vremea rea a creat probleme. Dupa 2 zile de ninsoare a venit gerul iar soselele s-au transformat in patinoare. Azi noapte, mai multe camione si un tir au blocat traficul peste 3 ore, dupa ce masinile nu au mai putut sa inainteze nici macar cu lanturi antiderapante.

   

Noapte de chin pentru soferii care au trecut aseara pe drumul national 18 B in Maramures, asta dupa ce gerul a inghetat soseaua. In zadar au pus lanturi la roti si au impins de masini, multi au ramas blocati.
Pana si politistii au pus umarul la impins! Dar tot degeaba! Rotile se invarteau in gol pe asflatul ca de sticla.
Unul dupa altul, soferii au fost nevoiti sa renunte la drum. Cand a vazut ca in loc sa inainteze, masina o ia la vale, o soferita s-a speriat.

Dupa o ora au ajuns si sararitele care au imprastiat material antiderapant. Pana sa-si faca insa efectul, soferii au avut mai asteptat ceva vreme. Probleme au fost si pe Valea Oltului. Pe DN 7 drumarii au lucrat la foc continuu pentru a indeparta copacii cazuti pe sosea.

In zona a nins si azi noapte iar copacii s-au ingreunat cu zapada proaspat cazuta. Cei batrani au cedat sub greutate.

A nins abundent si in judetul Mures. Pe DN13 au drumarii au intervenit cu utilajele si cu material antierapant pentru a curata soseaua.

Si in judetul Arges, pompierii au facut noapte alba. Zeci de apeluri la 112 anuntau ca mai multi copaci au cazut peste masini, dar au blocat si mai multe drumuri. Militarii ISU Arges au avut 11 interventii unde au fost solicitati sa taie copacii cu drujba.