Video! Omul caruia i-a luat 3 ore si jumatate sa citeasca cel mai lung cuvant din lume insumand 189.819 LITERE!

Cu atatea litere s-ar putea scrie un roman, insa limba engleza se poate mandri cu o “frumusete” de cuvant, compus din 189 819 litere, a carui lectura dureaza nici mai mult, nici mai putin decat 213 minute. Dmitry Golubovskiy este cel care a avut nervii necesari pentru a se apuca de citit cuvantul si de a se si inregistra in acelasi timp, pentru ca lumea intreaga sa poata auzi acest cuvant cap-coada, lumea care are rabdare bineinteles…

   

Cuvantul desemneaza o proteina gigant numita Titin, al carei nume incepe cu “Methio” si se termina cu “leucine” si are un numar total de 189 819 litere, informeaza Geekologie.com.

In timp ce o persoana normala care s-ar apuca de citit cuvantul ar da in balbaiala de la atatea litere, aparent fara nicio noima, Dmitry Golubovskiy (cel care a avut curajul sa fie filmat in timp ce citeste cuvantul) a citit cursiv cap coada toata insiruirea de litere in “doar” 3 ore, 33 de minute si 23 de secunde.

Motivul pentru care numele proteinei e atat de lung, e mai scurt decat cuvantul in sine. Asadar, proteinele sunt numite de obicei prin insiruirea numelor substantelor chimice care le alcatuiesc, scrie NewsFixNow.com. Din moment ce Titin este cea mai mare proteina care a fost descoperita vreodata, e normal ca si numele ei sa fie pe masura.

In cazul in care doriti sa ascultati cuvantul, urmariti filmuletul de mai jos: