Veste proasta! Noua tulpina de coronavirus, descoperita si in Romania

Noua tulpina de COVID-19, descoperita recent in Marea Britanie a ajuns si in Romania. Medicii de la Institul MAtei Bals au descoperit noua tulpina la un barbat recent intors din Regatul Unit. O persoana infectata cu noua tulpina a coronavirusului a fost internata la spitalul Matei Bals din Bucuresti. Aceasta a venit din Marea Britanie.

   

Persoana este infectata cu noua varianta a COVID-19 care circula in Marea Britanie si este considerata de biologi cu mult mai contagioasa decat coronavirusul care s-a raspandit pe glob, incepand cu luna februarie 2020.

Persoana internata la Bals a venit in Romania din Marea Britanie, au confirmat surse medicale pentru StirilePROTV.

Lista tarilor in care a fost identificata noua tuplina
Incepand de vineri, lista tarilor in care a fost identificata infectia cu noua tuplina a COVID-19, a crescut la 33, iar pe langa Marea Britanie, SUA si Turcia, ea include:

Australia, Belgia, Brazilia, Canada, Chile, China, Danemarca, Finlanda, Franta, Germania , Islanda, India, Irlanda, Israel, Italia, Japonia, Iordania, Liban, Malta, Olanda, Norvegia, Pakistan, Portugalia, Singapore, Coreea de Sud, Spania, Suedia, Elvetia, Emiratele Arabe Unite si Taiwan

De ce este mai periculoasa noua tuplina

Virusul B.1.1.7, noua tuplina a COVID-19 descoprita in Regatul Unit nu este periculoasa pentru ca ar determina o forma mai grava a bolii, ci pentru rapiditatea cu care se raspandeste in randul populatiei.

Astfel, una dintre cele mai importante consecinte ale noii tuplini este numarul mare de imbolnaviri si spitalizari, ind conditiile in care tot mai multe tari se confrunta deja cu un numar ridicat de cazuri zilnice de COVID-19.