Veste importantă! Musulmanii din România au făcut anunțul la care nimeni nu se aștepta

Veste importantă pentru toțI! Reprezentanții cultului musulman din România au făcut anunțul la care nimeni nu s-ar fi așteptat!

   

Este unul dintre cele mai controversate subiecte ale momentului și detaliile care ies la iveală sunt surprinzătoare, fiindcă nimeni nu se aștepta la o asemenea schimbare de situație.

Pentru cei care nu cunosc detaliile despre acest subiect, musulmanii din România doreau să construiască la București o moschee de ample dimensiuni.

Moscheea din Bucureşi nu se va mai construi din cauza lipsei de bani, iar terenul pe care urmă să fie ridicată clădirea va fi restitut către RA-APPS, a declarat Iusuf Murat, membru al Cultului Musulman din România.

“Noi am făcut o adresă, am înapoiat terenul către Secretariatul de Stat pentru Culte, cu care am avut un protocol. Nu am mai putut continua proiectul cu moscheea, dar acest lucru nu s-a datorat unor voci care au apărut în ţară şi au spus «domnule, s-au împotrivit acestui proiect». Nu! Acest proiect nu a mai continuat datorită unor surse de finanţare şi de aceea ne-am şi oprit. (…) Costurile depăşeau oricum foarte mult bugetul pe care îl are instituţia şi pe care şi-l permite cultul musulman la ora actuală”, a spus Iusuf Murat, membru al Cultului Musulman din România, potrivit news.ro.

De asemenea, acesta a anunţat că a fost trimisă o adresă căre Secretariatul de Stat pentru Culte, care la rândul lui va înştiinţa RA-APPS pentru preluarea terenului.

Muftiatul Cultului Musulman din România a depus, în 26 ianuarie 2016, la Primăria Sectorului 1, documentaţia pentru eliberarea unui certificat de urbanism, etapa premergătoare obţinerii autorizaţiei de construire. Întrucât documentaţia depusă a fost incompletă, primăria a transmis petentului o adresă de completare, prin care a cerut precizarea scopului pentru care solicită eliberarea certificatului de urbanism, precum şi prezentarea planurilor anexă, aşa cum prevede legislaţia în vigoare, potrivit news.ro.

Reprezentanţii cultului musulman au revenit cu documentele solicitate şi, în acest context, Primăria Sectorului 1 avea obligaţia legală de a elibera certificatul de urbanism solicitat de beneficiarul construcţiei.

Nu toți românii au fost de acord cu construirea acestei moschei și mulți au inițiat chiar și petiții pentru împiedicarea proiectului.