Uneori este de ajuns să taci și să respiri pentru a-ți găsi vindecarea…

Această istorioară auzită de la cineva m-a marcat!

   

O femeie a mers la niște cursuri – la niște cursuri ciudate. Acolo oamenii erau învațați să tacă. Pur și simplu să tacă, și atât. Nu să mediteze, sau să facă exerciții fizice, nu să se clatine ca un fir de praf în vânt, stând pe covor.

Pur și simplu toți tăceau. Și profesorul tăcea. Și în acel grup de oameni venea și un bărbat, care suferea de o boală gravă, avea o tumoare în rinofaringe. Probabil că urma vreun tratament oarecare, ca să îi ușureze un pic viața, însă arăta destul de rău. Și iată că și el s-a înscris în acest grup și frecventa și el aceste cursuri. Acesta scotea sunete îngrozitoare, din păcate. Era foarte trist și dificil. Oamenii din grup stăteau și tăceau simțind disconfort și chiar neplăcere. Poate că simțeau iritabilitate, mâhnire sau aveau gânduri rele. Și această femeie bună la fel avea gânduri diferite. Cum alftel? Căci toți suntem oameni.

Ea se gândea că e o escrocherie și o prosteală. Ce rost mai are și tăcerea? Stai și taci. Și dai banii degeaba.

Plus la toate mai este nevoită să sculte aceste sunete, hârcâiala și respirația șuierătoare a unui om bolnav. Dar nu poți spune nimic – trebuie să respecți regulile, după cum s-a convenit!

Așa a trecut o săptămână destul de chinuitoare. Și la ultima sesiune, femeia a decis ferm să nu mai aibă încredere în nimeni. Regreta timpul și banii pierduți aiurea.

Ea s-a scufundat în aceste gânduri și deodată a ridicat capul și a ascultat cu atenție. Domnea o liniște totală. Toți respirau liniștit în scaunele sale și se gândeau fiecare la ale sale. Hârcâiala dispăruse!

A dispărut acel sunet îngrozitor, care îi chinuia pe toți! Femeia a privit spre bărbatul cu tumoare – el tăcea și respira liniștit ca și ceilalți.

Femeia a rămas frapată. Această liniște plină de pace i-a răspuns la toate întrebările ei. După ce au finalizat cursul, profesorul le-a spus, că așa se întâmplă. De ce? Nimeni nu știe. Tăcerea vindecă!

Starea femeii s-a îmbunătățit, ea a plecat împlinită. Iar bărbatul s-a însănătoșit; poate doar pentru o vreme. Dar viața, în general, este un fenomen temporar.

Uneori, e bine să taci și să te lași dus de valul gândurilor… Și să respiri!