Un urs a fost silit să stea 9 ani încins într-o vestă de fier. Când l-au eliberat, au avut un şoc!

Aceasta este povestea lui Tuffy, un urs brun care a fost silit să trăiască 9 ani încorsetat într-o vestă de fier. Atenţie, imaginile sunt şocante şi vă pot afecta emoţional!

   

L-au găsit într-o cuşcă de fier ruginită, într-o mizerie de nedescris. Blana îi era roasă şi, din loc în loc, lăsa să se vadă pielea roşiatică, plină de răni. Nu mică le-a fost mirarea când au văzut că bietul animal era prins într-o “vestă” de fier, care-i făcea evadarea imposibilă…

Slăbit, înfometat şi rănit, Tuffy era doar o umbră a măreţului urs brun din sălbăticie. După ce l-au capturat, oamenii l-au bătut, apoi l-au înfierat. Traficanţii îi recoltau periodic fierea, pentru a o vinde pe piaţa neagră. Metoda, de o cruzime de neimaginat, este des întâlnită în China. În medicina tradiţională, se crede că fierea ursului vindecă o mulţime de boli, unele extrem de grave.

Din fericire, câţiva voluntari de la o asociaţie pentru protecţia animalelor au reuşit să-l elibereze pe Tuffy din fiare. Nu le-a fost deloc uşor, au avut de făcut faţă unor atacuri de neimaginat, dar într-un final au reuşit.

După ce l-au luat de la traficanţi, voluntarii au dus ursul într-un sanctuar. Acolo, a fost îngrijit şi, ulterior, eliberat în natură. Când l-au văzut cum reacţionează în libertate, aceştia au izbucnit în lacrimi. După ce vei vedea imaginile, vei înţelege de ce…