Un studiu despre cutremure scoate la iveală un REZULTAT ȘOCANT! Ce urmează…

O echipă de oameni de știință a analizat undele seismice ale cutremurelor care au lovit diferite regiuni din lume, de pe continentul american, din Africa şi Antarctica. Rezultatele au scos la iveală o metodă nouă de prevenție și protecție în caz de seism.

   

Ce s-a aflat nou despre cutremure


În aproape orice loc, tiparele cutremurelor unde indică un strat de material parţial topit la adâncimi de 130 – 190 de kilometri.

Această graniţă marchează baza plăcilor continentale, conform studiului realizat de Saikiran Tharimena şi a colegilor săi de la Universtiatea Southampton din Anglia, scrie sciencenews.org.

Fragmente de rocă rezultate în urma erupţiilor vulcanice indică faptul că roca rigidă a continentelor se extinde până la 175 de kilometri în adâncime. Această descoperire poate ajuta savanţii să realizeze simulări mai bune ale plăcilor tectonice.

În acest context, știința avansează spre simulări cât mai reale și preziceri mai exacte, care ar putea anunța din timp un seism, ceea ce va permite populației să își ia măsurile de siguranță necesare în vederea evitării unor pagube materiale sau chiar umane.