Un sofer a primit o amenda de 1305 lei pentru ca a aruncat tigara pe geam: „Dumneavoastra glumiti?”

Soferul a fost surpirns sa afle ca va primi o amenda de 1305 lei pentru ca a aruncat tigara pe geamul masinii, iar dialogul a fost redat pe pagina de Facebook a Ministerului Afacerilor Interne.

   

Postarea aparuta pe pagina de Facebook a Ministerului Afacerilor Interne a devenit virala, aceasta adunand peste 30.000 de aprecieri, aproape 2000 de comentarii si peste 5000 de distribuiri.

Postarea care a devenit virala
„- Buna seara! Va rog sa-mi prezentati documentele dumneavoastra.
– Buna seara! Sunt parcat de 15 minute pe locul acesta, nu am incalcat nicio regula de circulatie. De ce vreti documentele?
– Pentru ca va lipseste ceva din masina.
– Masina e an de fabricatie 2019, doamna politist. Are toate dotarile. Ce sa lipseasca de pe ea?
– Din masina lipseste, nu de pe masina.
– Si care e diferenta?
– Diferenta este chistocul de tigara pe care l-ati aruncat pe jos. Normal trebuia sa fie in scrumiera din masina, nu pe asfalt.
– Pai, nu are scrumiera.
– Vedeti, nu are toate dotarile. Puteati sa includeti si scrumiera daca stiati ca fumati in masina. 1305 lei va costa.

– Atat e o scrumiera?
– Nu, domnule. Atat este amenda. Conform legii este interzis aruncatul, pe drumurile publice, din autovehicule a obiectelor, materialelor sau substantelor. Sanctiunea este intre 9 si 20 de puncte.
– Dumneavoastra vorbiti serios?
– Uitandu-ma la tigara de pe jos, va spun ca vorbesc foarte serios”, este relatarea postata de MAI.

Cea mai mare amenda din istoria României a fost data luna aceasta
Tanarul a incalcat 16 reguli de circulatie, in aceeasi zi.Aventura a inceput cand a fost inregistrat de radar circuland cu peste 100 de kilometri pe ora in localitate. A refuzat sa opreasca la semnalele politistilor, a gonit 70 de kilometri cu agentii pe urma sa, a mers pe contrasens si a depasit pe linia continua.

In incercarea de a scapa, si-a lovit de mai multe ori masina, a iesit in decor si, in final, a accidentat intentionat o masina a politiei. El a primit cea mai mare sanctiune data vreodata, peste 20.000 de lei si are permisul suspendat timp de 4 ani.