Un sfert din banii alocați de statul român pentru irigații merg la o firmă de-a lui Darius Vâlcov

Agenţia Naţională de Îmbunătăţiri Funciare (ANIF) a demarat reabilitarea infrastructurii principale de irigaţii din România, iar primele investiţii masive se fac în judeţele Vaslui, Brăila, Ialomiţa şi Călăraşi. Valoarea primului contract este uriaşă: peste 100 de milioane de lei, iar principalii beneficiari sunt fostul senator PSD Ion Toma și Darius Vâlcov, strategul PSD, scrie Cristian Anton în Jurnalul Național.

   

Fost primar în Slatina și fost ministru de finanțe, șpăgarul Darius Vâlcov este consilier de stat în aparatul de lucru al prim-ministrului Viorica Dăncilă, fiind condamnat în primă instanţă la opt ani de închisoare pentru trafic de influenţă, spălare de bani şi operaţiuni financiare sau acte de comerţ incompatibile cu funcţiile ocupate. Pe 23 august 2018, ANIF încheia o înţelegere în valoare de 23.848.728,01 lei cu Aceti SRL din Slatina, pentru reabilitarea sistemului de irigaţii din judeţul Călăraşi.

Potrivit DNA, Darius Vâlcov a picat în 2015 testul poligraf, întrebat fiind dacă a controlat activitatea comercială a firmei Aceti SRL. Integral pe jurnalul.ro.