Un sat întreg din Țara Galilor scos la vânzare pentru prețul unei garsoniere din Londra. Cât costă cele 16 case

Un sat întreg din Țara Galilor este scos la vânzare pentru prețul unei garsoniere din Londra. Fosta localitate minieră se află în mijlocul unor peisaje superbe, în munți și aproape de plajele oceanului, dar chiar și așa, cumpărătorii nu se înghesuie. Prețul a scăzut de la 1,5 milioane de lire la 1,25.

   

Satul din Țara Galilor se numește Aberllefenni și a fost construit pentru muncitorii minei din apropiere, în Powys. A fost deținut din 1960 de un întreprinzător privat, dar mina s-a închis în 2003 și oamenii, majoritate chiriași, au plecat de acolo. 16 case sunt acum goale și își așteaptă proprietarii, care au de ce se bucura.


În apropiere sunt păduri superbe, ideale pentru drumeții montane, și plajele oceanului la doar câteva mile, arată metro.co.uk.

Chiar dacă la prima vedere mica localitate pare izolată, centrul celui mai apropiat orășel este la doar șapte mile. O singură casă poate fi cumpărată aici cu doar 28.000 de lire sterline. Satul se afla la vânzare pe piața imobiliară din 2016, iar prețul a coborât de atunci de la 1,6 milioane de lire la 1,25 milioane.