Un sarcofag negru urias a fost descoperit in Egipt! Nimeni nu stie ce se afla in interior. De ce nu ar putea fi deschis niciodata

Un sarcofag negru va ramane un adevarat mister pentru arheologi.

   

Descoperirea a fost facuta, recent, in Egipt. Despre acel sarcofag negru se crede ca ar data din urma cu 2000 de ani si a fost gasit intr-un mormant antic. Ce i-a lasat pe specialisti fara cuvinte a fost faptul ca obiectul avea dimensiuni foarte mari.
In urma primelor analize, expertii au fost de parere ca sarcofagul a fost construit in intregime din granit negru. Obiectul antic este cel mai mare pe care arheologii l-au descoperit in orasul Alexandria, din Egipt.

Un sarcofag negru descoperit in urma cu cateva zile a ajuns sa le dea mari batai de cap specialistilor. Datorita dimensiunilor sale foarte mari, obiectul e unul unic si masoara aproximativ trei metri, in lungime.

Sarcofagul din granit negru dateaza de pe vremea dinastiei Ptolemeica, situata in intervalul 305-30 i.Hr si are aproape un metru si jumatate in latime, dar si doi metri in inaltime. Nimeni nu stie momentan ce se ascunde in interior.

Totodata, acest sarcofag negru ar putea ramane pentru totdeauna un mister pentru cercetatori, fiindca inca nu a fost decis cel mai important lucru, daca il vor deschide sau nu. Faptul ca este acoperit cu un strat gros de ciment sugereaza ca obiectul nu a fost deschis niciodata.

Acest sarcofag negru urias a fost gasit de cercetatori in urma unor lucrari si sapaturi a unui sit arheologic din orasul antic Alexandria. Expertii nu sunt siguri de ce sarcofagul este atat de mare, mai ales ca egiptenii antici erau mult mai scunzi decat sunt oamenii in zilele noastre.

Mai mult, sicriul care nu a fost deschis niciodata a ramas invaluit in mister, pentru ca sunt multi cei care cred in blestemele faraonilor. Pentru ca este momentan sigilat, sarcofagul indica faptul ca persoana sau persoanele ingropate inca se afla in interior.

Credinta populara si superstitiile indica un presupus blestem care este aruncat asupra celor care deranjeaza somnul de veci al mumiilor din Egiptul Antic. Blestemele ar putea afecta pe orcine, chiar si pe arheologi. In anul 1922, cand a fost deschis sicriul lui Tutankhamun, mai multi experti au murit in conditii suspecte, inclusiv Lordul Carnarvon, englezul care a finantat cercetarile.