Un salon de ATI de la Spitalul Sfântul Pantelimon din București s-a umplut de fum! Pacienții au fost evacuați de urgență

Un salon de ATI de la Spitalul Sfântul Pantelimon din București s-a umplut de fum! Duminică seara a avut loc un incident neplăcut la Spitalul Sfântul Pantelimon din Capitală. Un neon din salonul de Terapie Intensivă a explodat, dar camera a fost acoperită cu fum. Medicii și asistentele au evacuat pacienții de urgență.

   

Un salon de ATI de la Spitalul Sfântul Pantelimon din București s-a umplut de fum! Pacienții au fost evacuați de urgență
Un salon de ATI de la Spitalul Sfântul Pantelimon din București s-a umplut de fum! În ultima perioada au loc numeroase incidente grave în spitalele din România, semn că sistemul sanitar are nevoie urgent de o reparație. După incendiul de la Institutul Național de Boli Infecțioase „Matei Balș”, duminică seara a avut loc un incidente neplăcut la Spitalul Sfântul Pantelimon din Capitală. Un neon din salonul de ATI a explodat, iar pacienții au fost evacuați de urgență. Conform Antena 3, patru pacienți din salonul de Terapie Intensivă au fost evacuați de urgență, după ce camera s-a umplut de fum, din cauza neonului care a explodat. De menționat că în salonul de ATI se aflau pacienții transferați de la Institutul Național Matei Balș, după incendiul în care au murit patru persoane carbonizate iar alte trei au decedat din cauza rănilor suferite.

Ministrul Sănătății Vlad Voiculescu a confirmat incidentul de la Spitalul Sfântul Pantelimon, declarând că situația este sub control și nicio persoană nu a fost rănită. La momentul respectiv, mai multe echipaje de pompieri au ajuns la fața locului pentru a inspecta locul. „La Secția de Terapie Intensivă a Spitalului „Sfântul Pantelimon” din București, în această seară, în jurul orei 20.15, un tub de neon dintr-un salon s-a ars cu o degajare minoră de fum fără flacără. Preventiv, cei doi pacienți au fost mutați în alt salon pentru a se schimba tubul de neon. Nicio persoană nu a suferit de pe urma incidentului”, se arată într-un comunicat al Ministerului Sănătăţii.

Reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență București-Ilfov au declarat că nimeni nu a apelat numărul 112 pentru a semnala incidentul. Conform unr surse din spital, pacienții au fost evacuați ca măsură de precauție, fiind introduși la scurt timp de la lichidarea problemei și de la aerisirea camerei de ATI.

Incendiu devastatator la „Matei Balș”
În urmă cu trei zile, mai exact vineri dimineață, s-a produs un incendiu puternic într-un pavilion de la Institutul Național de Boli Infecțioase „Matei Balș” din București, în urma căruia patru persoane au murit carbonizate iar alte trei au decedat în urma rănilor suferite. Pompierii au intervenit la 8 minute după inițierea primului apel făcut la 112, după care la fața locului au ajuns mai multe echipaje. Momentan, autoritățile anchetează cazul pentru a descoperi care a fost cauza declanșării incendiului.