Un român din Marea Britanie și-a ucis șeful în prima zi de muncă. Ce pedeapsă a dictat instanța

Românul care și-a ucis șeful în prima zi de muncă a fost condamnat la închisoare pe viață în Marea Britanie. Superiorul său, Masoud Esmailian (46 de ani) a fost găsit de polițiști, pe 28 august 2015, în casa sa din Birmingham, după ce rudele, îngrijorate că omul nu mai dădea niciun semn de viață, au alarmat autoritățile.

   

Esmailian i-a oferit românului un loc de muncă în restaurantul său din Birmingham, după ce agresorul i-a cerut un job și un loc de cazare.

Ilie era vărul altui angajat din pizzerie. El avea datorii, iar victimei i s-a făcut milă de el. La sfârșitul primei zile de muncă, Esmailian a ridicat încasările și i-a spus agresorului că poate veni să locuiască în apartamentul său din West Midlands, scrie gazetaderomania.co.uk.

Românul acceptat propunerea, iar când a ajuns la locuința bărbatului, el l-a înjunghiat în piept pe șeful său.

În fața judecătorilor, românul a recunoscut crima, dar a spus că a fost din autoapărare. Andrei Ilie a susținut că proprietarul pizzeriei la care a lucrat l-a amenințat cu un cuțit și a încercat să îl agreseze sexual.

”Când am părăsit încăperea încă se mișca, în acel moment era încă în viață”, a spus ilie. ”Și nu ai făcut nimic pentru cere ajutor medical? Ai închis ușa unui om care ar putea fi încă în viață și ai aruncat cheia?”, a întrebat procurorul.

”Nu știam cât de rănit a fost. M-am panicat”, a răspuns românul.

După ce l-a înjunghiat, Ilie și-a schimbat hainele îmbibate în sânge, a luat încasările și a învelit trupul victimei într-o pătură. El a plecat ulterior de la fața locului.

A doua zi, Ilie s-a întors în România, dar a fost arestat, fiind căutat pentru tâlhărie. El a fost extrădat în Marea Britanie în decembrie 2017, în baza unui mandat european de arestare.

Marţi, românul a fost condamnat la închisoare pe viaţă, fiind obligat să ispăşească o pedeapsă de cel puţin 17 ani, până să aibă posibilitatea de a putea fi eliberat condiţionat.