Un profesor de sport este acuzat că a trimis mesaje indecente unei eleve în vârstă de 13 ani. A fost deschis un dosar penal

Un profesor de sport, de la o școală din Maramureș, este acuzat că a trimis mesaje indecente unei fete de doar 13 ani. Mai mult, mesajele erau acompaniate și de fotografii din aceeași gamă.

Cazul profesorului de sport, fost fotbalist, a fost făcut public de familia fetei, care a arătat conversațiile indecente pe care bărbatul le iniția. Întreaga poveste a durat mai bine de o lună de zile, iar fetița a fost afectată.

În acest caz s-a autosesizat și Poliția care spune că bărbatul nu poate să fie acuzat de corupere de minori. Familia tinerei este șocată și revoltată și își dorește ca individul să fie pedepsit, pentru ca alte fete să nu mai treacă prin astfel de povești traumatizante.

„Să trimiţi aşa ceva, om la 51 de ani… eu cred că e bolnav, pedofil”, a spuns unchiul fetei.

Mai mult, în urma demascării întregii povești, câteva persoane din anturajul fostului fotbalist au ameninţat familia fetei. Bărbatul deţine un club sportiv unde fata mergea să joace fotbal. Recent a solicitat să facă ore suplimentare la şcoala unde învaţă tânăra.

„El nu era cadru didactic la momentul respectiv. Consiliul de administraţie urma să aibă loc, motiv pentru care ei s-au întâlnit de îndată. Am hotărât că nici vorbă, nu îi vor da acele ore acestui cadru didactic”, a precizat Anca Costin Hendrea, inspector şcolar general IŞJ Maramureş.

A fost deschisă o anchetă
În acest caz s-a autosesizat și Poliția care a demarat cercetările pentru a afla cu exactitate cum s-au petrecut toate faptele.

„Ca urmare a datelor suplimentare, respectiv fotografiilor postate în spatiul public online, organele de poliţie judiciară s-au sesizat din oficiu şi au întocmit dosar penal sub aspectul infracţiunii de ultraj contra bunelor moravuri”, au transmis reprezentanţii Poliţiei.

Fata de 13 ani este acum consiliată de un psiholog pentru a depăși trauma suferită în urma conversațiilor indecente cu bărbatul. Acesta a demisionat din sistemul de învățământ și nici nu va mai putea profesa în acest domeniu prea curând.