Un poliţist e obligat de instanţă să returneze 200.000 de euro, bani pe care nu i-a putut justifica în niciun fel

Agentul Marius-Robert Dediu şi soţia acestuia, secretară la un birou notarial, au intrat în vizorul Agenţiei Naţionale de Integritate încă din anul 2015, când inspectorii de control, în urma verificărilor, au constatat diferenţe nejustificate între averea dobândită şi veniturile realizate în perioada 2002 – 2011.

   

În urma procesului derulat la Curtea de Apel Iaşi, judecătorii au constatat că aspectele sesizate de ANI se confirmă, astfel că au admis seolicitarea privind confiscarea averii pe care poliţistul nu a putut să o justifice. ”Obligă persoana cercetată Dediu Marius şi soţia acestuia, Dediu Maricela, la plata către Statul Român, prin intermediul organului fiscal competent să efectueze executarea silită, a sumei de 918.954,22 lei (192.156,60 euro), reprezentând echivalentul cotei părţi din avere dobândită în mod nejustificat, în termen de 6 luni de la rămânerea definitivă a prezentei hotărâri”, se menţionează în hotărârea Curţii de Apel Iaşi.

Decizia instanţei nu este însă definitivă. Potrivit informaţiilor publicate în declaraţiile de avere, în perioada supusă controlului poliţistul deţinea un apartament, o vilă şi un autoturism.

El nu a putut justifica fondurile cu care şi-a construit imobilul de 180 din Bârlad. După declanşarea procedurii privind verificarea averii, în anul 2017, poliţistul Dediu şi-a vândut apartamentul.