Un imigrant din Ghana primește permis de ședere în Italia, dintr-un motiv imbecil: frica de deochi!

Există refugiați care fug din calea unor războaie, și cei care fug de sărăcie, în căutarea unor vieți mai bune…

   

Cazul unui imigrant ghanez, intrat ilegal pe teritoriul țării, fără a avea statut de refugiat, care a primit permisiunea de-a rămâne în Italia a ultragiat opinia publică, notează ilgiornale.it.
În pledoaria cu care și-a expus cazul în fața Curții Civile din Milano, ghanezul a reușit să fie extrem de convingător, și a primit drept de rezidență în Italia, din considerente umanitare, pentru că îi este teamă să se întoarcă în țara natală din cauza fricii de deochi!

Individul a sosit din Ghana în 2016, alături de alți imigranți, cu ajutorul unei bărci. imediat ce a pus piciorul pe pământ italian, a mers drept la Prefectura din Milano, unde a depus o cerere de azil.

”Nu mai am pe nimeni în Ghana. Mama și mătușa mea au murit din cauze naturale, dar restul familiei s-a dus din cauza diferendului pe care l-am avut cu o altă familie, din cauza unui teren. A fost un blestem! Familia mea a murit în mod misterios, fără să aibă probleme de sănătate.

Sunt singurul supraviețuitor și nu mă pot întoarce în Ghana pentru că mi-e temă să nu fiu deochat la rândul meu și să mor. În afară de magia neagră, nimic nu mă mai așteaptă în Ghana”, și-a argumentat tipul cererea.

Comisia pentru refugiați nu a putut decât zâmbi în fața unei asemenea motivări, și i-a respins cererea. Ghanezul nu s-a dat dus din Italia cu una, cu două, și a contestat decizia comisiei în tribunal. Iar tribunalul… i-a permis acordarea statutului de azilant, din motive umanitare.

”Petentul se află într-o stare de vulnerabilitate, din cauza unui act traumatic trăit în țara de origine, provocată de succesiunea rapidă a morții membrilor familiei sale”, motivează instanța decizia luată, spre enervarea italienilor…