Un ieșean a furat 50.000 de euro de la o fostă doctoriță. I-a cheltuit pe prostituate și jocuri de noroc

Gest uimitor al unui bărbat din Iași! A furat 50.000 de euro de la o fostă doctoriță, care îi era apropiată și i-a cheltuit pe prostituate și jocuri de noroc. Cum a aflat femeia în vârstă de 50 de ani de isprava individului în care avea încredere?

   

Un ieșean a furat 50.000 de euro de la o fostă doctoriță. I-a cheltuit pe prostituate și jocuri de noroc
Ștefan Pleșcan, un bărbat în vârstă de 35 de ani, din comuna Aroneanu, din Iași, a furat 50.000 de euro, de la o fostă doctoriță, pe care o ajuta de mai mulți ani la treburile casnice. Tânărul a cheltuit banii la jocurile de noroc, dar și pe prostituate, pe care le aborda în mediul online.

Fosta doctoriță, care are 50 de ani, nu-l bănuia pe Ștefan Pleșcan că o jefuia de câte ori avea ocazia. Își ținea bunurile la vedere, printre care și cardurile. Avea încredere în individ și chiar l-a ajutat la nevoie. Într-o zi, însă, a descoperit că îi lipsesc 50.000 de euro. Astfel, fostul cadru medical a alertat Poliția și așa oamenii legii l-au identificat pe bărbat că el era făptașul. Prima tranzacție pe care ieșeanul o făcuse, a fost în anul 2019. De fiecare dată când folosea cardurile, avea grijă să le pună în locul de unde le-a luat.

”Din cercetările efectuate până în prezent, s-a constatat faptul că, la data de 27 ianuarie, în timp ce s-ar fi aflat pe raza municipiului Iași, acesta i-ar fi sustras portofelul unei femei de 50 de ani în care se aflau bani și două carduri. Mai apoi, acesta ar fi efectuat două tranzacții cu cele două carduri din portofel, cauzându-i un prejudiciu total de aproximativ 2.100 de lei”, au declarat reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean Iași,

Bărbatul a fost plasat sub control judiciar
În urma faptei sale, bărbatul a fost supus controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile, pânâ la o sentință finală.

”Pe baza probatoriului administrat în cauză, bărbatul bănuit de comiterea faptelor a fost reținut de polițiști, pe bază de ordonanță, pentru 24 de ore, fiind introdus în Arestul I.P.J. Iași. Bărbatul a fost prezentat, cu propuneri legale, Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași, față de acesta fiind dispusă măsura preventivă a controlului judiciar pentru 60 de zile. Cercetările continuă”, au mai declarat reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean Iași.