Un fulger a ucis o întreagă echipă de fotbal! Toţi cei 11 jucători au murit

Deşi se spune că la fotbal şi la politică toată lumea se pricepe, cu siguranţă nu foarte mulţi ştiu curiozităţi din lumea celui mai popular sport. Iată 10 dintre ele:

   

După ce a eliminat Italia din Campionatul Mondial din 2002, fotbalistul coreean Ahn-Jung-Hwan a fost dat afară din echipa italiană pentru care juca deoarece „a distrus fotbalul italian pentru totdeauna”.


Fanii nord coreeni de la Campionatul de Fotbal sunt, de fapt, voluntari chinezi, deoarece coreenii nu au voie să părăsească ţara.

Denumirea de „fotbal”(„football în engleză”) nu provine de la faptul că este un joc în care loveşti mingea cu piciorul, ci deoarece era jucat de ţărani în picioare, comparat cu nobilii care practicau majoritatea sporturilor călare.


În timpul unui meci de fotbal din Republica Democratică Congo, toţi cei 11 jucători ai unei echipe au fost loviţi de trăsnet şi au murit. Jucătorii echipei adverse nu au păţit nimic. Detaliile despre acest incident au fost relatate la acea vreme si de BBC. Iata articolul aici

Una dintre cele mai bune explicaţii pentru incidentul din 1998 a fost faptul că jucătorii echipei oaspete aveau în componenţa echipamentului plăcuţe de oţel care au reacţionat în momentul în care fulgerul i-a lovit. În schimb, jucătorii echipei gazde aveau echipamentul format doar din material sintetic şi plastic, prin urmare fulgerul nu i-a afectat. Celelalte 30 de persoane lovite de fulger au scăpat doar cu arsuri minore.

Se crede că primele meciuri de fotbal erau jucate între sate, scopul fiind ca mingea să ajungă în satul celălalt. Singura regulă a jocului era să nu ucizi membrii echipei adverse.