Un fotograf celebru a călătorit în toată lumea și a făcut fotografii cu copii alături jucăriile lor. Diferenețele sunt dureroase

Fotograful Italian Gabriele Galimberti a creat un proiect numit “Toy Stories” sau Povestile jucariilor, in care iti arata fotografii cu copii din intreaga lume.

   

A vizitat copiii din India, SUA, Kenyn, Japonia. Desi jucariile fiecarui copil sunt diferite, mandria a le avea este la fel de mare. Nu conteaza ca este vorba despre o colectie de avioane sau o maimuta de plus.

Inainte de a incepe sesiunea de fotografii, Gabriele se joaca cu copiii. Astfel, el a observat modurile diferite prin care copiii au acceptat prezenta lui la ei acasa. “Copiii bogati erau mai posesivi. La inceput, nu m-au lasat sa le ating jucariile si dura mai mult pana ma lasau sa ma joc cu ei. In schimb, copiii din tarile sarace se jucau afara cu prietenii lor si a fost mai usor. “

Ce trebuie sa intelegi este ca acesti copii atribuie functii similare jucariilor. De exemplu, Galimberti a intalnit un baietel in Texas si o fata in Malawi care credeau ca dinozaurii lor de plastic ii protejeaza pericolele noptii. Chiar daca proiectul este despre copii, fotograful marturiseste ca a invatat mai multe despre parinti.

Acest proiect ar trebui sa ne faca pe toti sa fim mai recunoscatori pentru ceea ce avem. Sa ne bucuram de copilaria noastra, de lucrurile pe care le-am avut si putem sa le oferim mai departe. Pentru ca indiferent de cat de greu ne e, trebuie sa ne amintim ca cea mai proasta zi din viata noastra dureaza numai 24 de ore. Pretuiti ceea ce aveti si incercati sa dati mai departe celor din jur energie pozitiva. Educati-va copiii frumos si invatati-i sa pretuiasca ceea ce au.

Tangawizi, 3 — Kenya

Zi Yi, 3 — China


Lucas, 3 — Australia

Julius, 3 — Elveția


Arafa and Aisha, 4 — Zanzibar

Pag Anterioara1 din 2