Un deputat a turnat Coca Cola pe un test rapid și a rezultat că are Covid-19/ VIDEO

O situație absolut halucinantă a avut loc în Austria. Un deputat pe nume Michael Schnedlitz contestă eficienţa testelor rapide, asta după ce a turnat Coca Cola pe un test rapid, iar rezultatul arăta că este pozitiv la Covid-19.

   

Deputatul spune că testele utilizate în Austria, într-o campanie de testare foarte largă pentru COVID-19, erau de fapt ineficiente. Michael Schnedlitz a postat filmarea şi pe pagina sa de Facebook, acuzând guvernul că a cheltuit „zeci de milioane de dolari din banii contribuabililor” pe aceste produse „fără valoare”, potrivit alephnews.ro.

Producătorul, laboratorul Dialab, care a văzut filmuleţul, a declarat că rezultatul este un fals pozitiv, deoarece deputatul austriac ar fi omis un pas crucial în experimentul său, şi anume introducere tijei după realizarea tamponului, într-o soluţie specială pentru „stabilizarea pH-ului probei”. Fără acest pas aciditatea băuturii a permis să „distrugă proteina anticorpului testului”, care ar trebui să recunoască coronavirusul, potrivit sursei citate.

De asemenea, un internaut a făcut același test cu sucul de mere și a ieșit tot un rezultat pozitiv.