Un bărbat de 105 din Gherla s-a vaccinat anti-COVID19. Este cel mai vârstnic român care face asta

Un bărbat de 105 din Gherla s-a vaccinat anti-COVID19. Un bărbat în vârstă de 105 ani din Gherla a decis să se vaccineze împotriva coronavirusului, astfel devenind cel mai vârstnic român care face acest gest. Iosif Rus este veteran de război și susține că are încredere în medici, iar imunizarea este singura șansă să revenim la o viață normală.

   

Un bărbat de 105 din Gherla s-a vaccinat anti-COVID19. Este cel mai vârstnic român care face asta
O zi plină de emoții pentru un bărbat în vârstă de 105 ani din Gherla, județul Cluj. Iosif Rus este veteran de război și a luat o decizie surprinzătoare, și anume, aceea de a se imuniza împotriva coronavirusului. Astfel, bărbatul a devenit cel mai vârstnic român care face asta. Iosif Rus a fost profesor de muzică și susține că are mare încredere în medici, pentru că doar imunizare ne mai poate ajuta să revenim la o viață normală. ”Să se vaccineze, să meargă, să îşi păstreze sănătatea. Ca să poată să revină viaţa la normal. Ei, tinerii, trebuie să ia viaţa în serios, că ei rămân”, a declarat Iosif Rus.

Deși are 105 ani, bărbatul a găsit energia de a se interesa zilnic despre evoluția bolii, dar și despre noile informații legate de coronavirus. ”Degeaba nu cred ei, că realitatea e asta: Virusul există. Nu ştiu ce concepţie au ei, dar nu ar trebui să fie aşa. Sănătate e pe primul rând, de aia toate popoarele au început să îşi facă vacinurile şi să lupte împotriva pandemiei ăsteia”, a mai declarat bărbatul în vârstă de 105 ani.

Singurul sprijin al bărbatului în vârstă de 105 ani îi este nepoata, care s-a bucurat enorm de mult să-l vadă pe acesta determinat să se vaccineze împotriva coronavirusului.”Puţine emoţii a avut şi a studiat foarte mult, dar a avut încredere în medicină, în vaccinurile acestea inovatoare. A citit foarte mult”, a menționat nepoata acestuia. Primarul din Gherla a precizat că Iosif Rus s-a vaccinat în prima zi de vaccinare, deși are 105 ani. Mai mult, bărbatul se va prezenta peste 21 de zile, la centrul de vaccinare pentru rapel.