Tudor Chirilă, unul dintre cele mai dure texte despre politicieni şi referendum: „Asediul infractorilor asupra a ceea ce a mai rămas din România“

Tudor Chirilă (44 de ani) este de părere că referendumul pe tema redefinirii familiei în Constituţie este o aberaţie juridică, care are rolul „de a distrage atenţia publică de la asediul infractorilor asupra a ceea ce a mai rămas din România“. Mai mult, artistul enumeră o serie de avantaje pe care referendumul le aduce coaliţiei de guvernare şi o critică în termeni duri pe Viorica Dăncilă.

   

Actorul şi cântăreţul Tudor Chirilă, unul dintre cei mai vocali artişti când vine vorba de evenimentele de pe scena politică, a vorbit despre referendumul pe tema familiei tradiţionale, ce va avea loc în zilele de 6 şi 7 octombrie. Cântăreţul s-a poziţionat astfel împotriva referendumului, mărturisind că nu va merge la vot. În plus, artistul e de părere că referendumul este „o aberaţie juridică, care declanşează un fenomen de ipocrizie socială fără precedent“.

„Deocamdată nu mă interesează să dezvolt pledoaria contra absurdităţii acestui demers, ci să observ câteva lucruri strategice“, a scris Chirilă pe blogul personal.

Mai mult, actorul e de părere că scopul acestui referendum atât de controversat este acela de a distrage atenţia publică „de la asediul infractorilor asupra a ceea ce a mai rămas din România“, priorităţile guvernării coaliţiei PSD-ALDE fiind cu totul altele:

„Fumul ridicat de petarda numită «redefinirea familiei» funcţionează perfect. Evenimentul este trending pe toate reţelele sociale, deci cortina a coborât. În spatele ei s-au mutat adevăratele priorităţi ale guvernării PSD-ALDE. Prioritatea numărul unu este evitarea condamnărilor pentru dosarele de corupţie, fuga de puşcărie şi pregătirea deturnării constante a banilor publici fără frica de judecată. Pentru asta trebuie blocat sistemul judiciar (vezi pensionarea magistraţilor) şi continuarea în regim de urgenţă a modificărilor la Codul Penal, legile răspunderii magistraţilor.

Dacă ne amintim bine, acum vreo două săptămâni locul întâi pe agenda publică era ocupat de jandarmeriada din 10 august. Chiar şi atunci PSD-ul era preocupat la vedere de încetinirea şi discreditarea anchetei parchetului militar, procurorul prezent la intervenţia jandarmeriei a fost brusc anchetat pentru nişte declaraţii mai vechi, apoi, ca într-o apocalipsă a absurdităţii, jandarmeria face plângere penală la DIICOT alimentând ideea loviturii de stat, răspândită de liderii PSD. Pe scurt, după ce îţi gazezi şi loveşti propriul popor faci plângere penală împotriva lui. Un asemenea gest de trădare a propriilor cetăţeni ar fi trebui să fie de ajuns să scoată în stradă de două ori mai mulţi oameni decât în 10 august, dar indignarea poate că nu a fost destul de mare cât să şteragă umilinţa publică de la mitingul Diasporei. Sau, dimpotrivă, ar fi trebuit să fie declanşator. Totuşi, ce poate fi mai util decât un referendum controversat ca oamenii să uite că sunt conduşi de o gaşcă de infractori care folosesc bătăuşi plătiţi din bani publici ca să-i pună cu botul pe labe?“, a scris Chirilă.

Artistul dă mai multe exemple, amintind de incompetenţa premierului Viorica Dăncilă, dar şi de ordonanţa de urgenţă privind amnistia şi graţierea pe care o pregătesc liderii PSD:

„Vrei ca lumea să nu se mai indigneze că în fruntea Guvernului este o păpuşă incultă şi incompententă mânuită de un lider de partid cu dosare penale şi care nu e în stare să justifice o avere uriaşă (după standardele celor mai mulţi dintre votanţii lui) dobândită într-unul din cele mai sărace judeţe din România? Declanşezi un referendum.

Vrei ca lumea să treacă cu vederea că pregăteşti o ordonanţă de urgenţă privind amnistia şi graţierea al cărei unic scop e să te scape de puşcărie? Declanşezi un referendum care să polarizeze societatea. Mai ales când ştii că o ordonanţă mult mai puţin periculoasă a scos în stradă sute de mii de români.

Vrei ca poporul să nu mai observe că eşti incapabil să guvernezi şi nu poţi să începi nici măcar o reformă coerentă fie că e vorba de sănătate, educaţie, infrastructură, administraţie publică? Declanşezi un referendum.

Vrei ca poporul să nu realizeze că măririle de salariu sunt praf în ochi pentru că inflaţia începe să se simtă, iar puterea de cumpărare scade? Declanşezi un referendum“, adaugă Chirilă.

„Scindarea acestui segment social în care oamenii se poziţionează diferit vis-a-vis de tema referendumului este adevărata reuşită a mafiei politice care a paralizat România“