Trucul ingenios prin care prostituatele din Grecia Antică ademeneau bărbații. Mesajul pe care îl aveau înscris pe tălpi. Cine erau „pornai” și „hetairai”

Prostituția a făcut și face parte din culturile din întreaga lume, antice și moderne. În Grecia Antică exista o adevărată „industrie” de servicii sexuale, iar femeile care le ofereau aveau și un mod ingenios de a-și atrage noii clienți.

Cele mai vechi date despre prostituție sunt din cultura sumeriană din Mesopotamia antică, unde aceasta se dezvolta pe lângă piețele care atrăgeau comercianți și marinari.

De asemenea, prostituția a făcut parte din societatea Greciei Antice/ Între secolele al VIII-lea și al V-lea Înainte de Hristos, prostituția era legală în Atena și, la fel ca pentru orice altă ocupație, persoanele implicate erau nevoite să plătească taxe.

Existau două tipuri de femei care lucrau în această „industrie” – „pornai” și „hetairai”, cu toate că unii istorici au contestat diferența dintre acești doi termeni.

Loading...
Loading...

„Pornai”
Primul cuvânt se traduce prin „ce poate fi cumpărat” – „pornai” erau prostituatele obișnuite care se aflau în bordeluri și pe străzi. Adesea, acestea erau sclave sau femei străine cu drepturi limitate.

Femeile din această categorie aveau o „strategie de marketing” foarte ingenioasă pentru a atrage noi clienți în anumite locuri. Ele purtau sandale cu tălpi speciale prin care lăsau mesajul „urmează-mă” acolo unde călcau.

Se spune că în secolul al VI-lea Înainte de Hristos, Solon, om de stat și legislator atenian, a finanțat bordeluri pline de „pornai”. De la „democratizarea” acestei ocupații, sclavele își puteau cumpăra libertatea, dar cele mai multe dintre ele continuau activitatea ca „agente libere”. Cele mai ambițioase dintre ele își deschideau propriile lor bordeluri.

De asemenea, existau bărbați care practicau prostituția – aceștia erau numiți „pornoi”. De regulă, ei erau curați și bărbieriți și, deși își ofereau serviciile către femei, principalii lor clienți erau bărbați mai în vârstă.

Pag Anterioara1 din 2