Trecutul SOCANT al rivalei Nadia Comaneci! De ce o punea antrenorul in genunchi inaintea concursurilor

In 1978, la Strasbourg, Marcia Frederik devenea prima gimnasta americana care priema medalia de aur la paralele, detronand-o pe romanca Nadia Comaneci.

Din pacate, Marcia a avut un trecut de-a dreptul socant. Potrivit presei din SUA, fosta campioana mondiala era obligata de propriul antrenor, Richard Carlson, sa intreina relatii sexuale de doua ori pe zi, sub revolatatorul pretext ca doar asa va ajunge la Jocurile Olimpice.

In acea perioada, antrenoarea Muriel Davis Grossfeld, cea care conducea atunci Academia de Ginastica, acum in varsta de 78 de ani, stia de aceasta situatie, insa a ignorat plangerile pe care i le adresa Marcia.

Unul dintre episoade s-a intamplat in anul 1979, chiar in ziua probelor de la Campionatul Mondial cand, inainte cu doua ore de startul competitiei, antrenorul ar fi abuzat-o.

Marcia a declarat ca abuzurile s-ar fi petrecut timp de 2 ani, intre 1978 si 1980 chiar si de cate doua ori pe zi.

Loading...
Loading...

“Nu mai aveam ratiune, nu ma puteam gandi la gimnastica”, a povestit Frederick intr-un interviu dat la inceputul anului 2018, potrivit digi24.ro. Gimnasta sustine ca avea in mintea doar acest lucru si se temea daca avea sa pateasca la fel si seara, dupa incheierea probelor.

In 1980, dupa ce Marcia a facut plangeri chiar Federatiei americane, nu au fost luate masuri impotriva lui Carlson, iar atleata a facut alte dezvaluiri despre ingrozioarea poveste abia cateva decenii mai tarziu, in contetul fenomenului #MeToo.