TREBUIE SA STII si tu! Care sunt metodele folosite de spargatorii de case?

Casa este locul unde fiecare persoana isi pastreaza majoritatea obiectelor de valoare si economiile. Spargatorii de locuinte vor exista intotdeauna, de aceea, este indicat sa iti asiguri locuinta si bunurile prin toate mijloacele disponibile. Daca locuiesti la bloc, o metoda foarte buna este sa amplasezi camere false de supraveghere pentru a descuraja hotii. De asemenea, daca se intampla ca o persoana sa piarda una dintre cheile casei, este recomandat sa schimbi tot butucul.

   

Iata care sunt cele mai intalnite metode la care apeleaza hotii si ce ar trebui sa faci ca sa le previi!

Cheia universala
Una dintre cele mai simple metode folosite de hoti pentru a descuia o incuietoare este invelirea unei chei in folie de aluminiu. Odata introdusa in yala, clestii interior isi slabesc rigiditatea, iar usa se poate deschide mult mai rapid. Daca nu ai inca un sistem de siguranta instalat la usa, care sa aiba cel putin doua tipuri de incuietori, este recomandat sa iti achizitionezi un seif pentru cele mai valoroase acte si obiecte.

Mai mult, dupa ce te intorci acasa la finalul orelor de munca, verifica fiecare incapare, pentru ca majoritatea hotilor incearca sa isi acopere urmele si nu lasa dezordine.

Deghizarea
Cu siguranta ca ai mai auzit de la cunostinte sau ai vazut la televizor ca aceasta metoda este foarte folosita de spargatorii de locuinte. Foarte multi dintre ei imbraca hainele unor lucratori comerciali, instalatori sau electricieni, isi confectioneaza legitimatii false si intra in locuintele oamenilor sub pretextul unui control de rutina. In momentul in care proprietarul nu este in incapere, hotii fura cele mai valoroase obiecte pe care le vad in preajma si dispar fara urma.

Tot la acest capitol se incadreaza si persoanele care apar la usa ta pentru a-ti cere ajutorul, iar in momentul in care se vad singuri intr-o camera, profita de prilejul de a lua cele mai valoroase obiecte.

Solutii pentru siguranta casei tale
Daca vrei sa iti asiguri bunurile si sa stii ca familia ta este in siguranta, in special daca ai copii care stau singuri acasa, apeleaza la sistemele de securitate. De asemenea, nu face compromisuri in ceea ce priveste calitatea echipamentelor si modul in care acestea sunt instalate, doar din grija banilor.

Camerele de supraveghere, sistemele de detectare a miscarii si alte inventii care asigura siguranta celor dragi, trebuie sa existe in fiecare casa!

In cazul in care locuiesti la curte si pleci de acasa pentru o durata mai lunga de timp, asigura-te ca lasi cateva lumini aprinse prin curte si in casa, un televizor pornit sau un radio.

Asadar, daca nu vrei sa te numeri si tu printre viitoarele victime ale spargatorilor de locuinte, asigura-ti casa si curtea cu ajutorul sistemelor de supraveghere. Nu ezita sa apelezi la aceasta masura de siguranta cat mai curand, pentru a-i asigura familiei tale siguranta de care are nevoie!