Ți se rupe sufletul! După ce termină cursurile, un copil de 12 ani vinde usturoi, pe stradă, pentru a-și cumpăra de mâncare

Un băiat în vârstă de 12 ani, care vindea usturoi în plină stradă pentru a-și cumpăra mâncare, a fost preluat de Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Argeş.

   

Puștiul este elev în clasa a 6-a, iar un cetățean din Pitești a rămas impresionat de povestea lui, pe care a postat-o pe Facebook. Lângă mesaj, a fost urcată și o fotografie cu băiatul, care stă înghețat de frig, pe o burdură, cu funiile de usturoi în față, în așteptarea clienților.

După ce termină cursurile on-line, copilul vine pe o stradă din Pitești, unde speră să vândă cât mai mult usturoi pentru a-și cumpăra de mâncare.

“El este Ionuţ, este pe clasa a 6-a şi face ore online, după ce termină orele vinde usturoi ca să îşi ia ceva de mâncare. Când l-am văzut stând în frig mi s-a rupt sufletul… şi i-am oferit o mână de ajutor, pentru că orice lucru mic valorează mult atunci când nu ai nimic. Dacă vreţi să-l ajutaţi şi voi, cu orice, îl găsiţi în fata la Rodali (Zona la bere). Mulţumesc frumos”, a scris, pe Facebook, un cetățean din Pitești, lângă mesaj urcând și o fotografie a copilului.


Un copil vinde usturoi pe o stradă din Pitești. Ce a făcut DGASPC Argeș
Cazul băiatului de 12 ani din Pitești a ajuns rapid în atenția autorităților din cadrul Serviciului de intervenţie în situaţii de Abuz, Neglijare, Trafic, Migraţie, Repatrieri şi Telefonul Copilului, care s-au deplasat la locul indicat şi l-au găsit pe copil. Acesta a fost dus într-un centru care aparține de Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Argeş.

“Urmare a prezentării acestei situaţii, D.G.A.S.P.C. Argeş s-a autosesizat şi a fost demarată procedura de evaluare iniţială, în conformitate cu prevederile Legii 272/2004, cu modificările şi completările ulterioare privind protecţia şi promovarea drepturilor copilului. (…) Minorul a fost identificat, preluat şi este în siguranţă în cadrul unui centru din cadrul D.G.A.S.P.C. Argeş. Urmează a fi evaluată situaţia minorului şi vor fi indentificate cele mai bune soluţii în vederea respectării interesului superior al copilului”, anunță DGASPC Argeş, prin intermediul unui comunicat emis miercuri.