TEST: Găsește cățelul din imagine. Doar 1% reușesc să facă asta în mai puțin de un minut

O echipă de specialiști din America au făcut un studiu în care au inclus 100 de persoane pentru a le testa nivelul de IQ în funcție viteza de reacție, de răbdarea și tenacitatea pe care o are creierul lor când trebuie să găsească ceva. În urma testării au aflat că doar o singură persoană din 100 a reușit să gsească detaliul din imagine în mai puțin de un minut. Acest test este o nouă provocare din partea noastră pentru a vă stimula inteligenţa, atenţia şi vederea.

   

Deşi la o primă vedere nu pare să fie niciun cățel în imagine, dacă te vei concentra îl vei găsi și poate chiar vei face parte din acei 1% care au nivelul IQ-ului peste medie. Dacă este așa nu vei avea nevoie de mai mult de 20 de secunde să-l poţi găsi. Cu această ocazie îți vei da seama dacă IQ-ul tău este peste medie.

Dacă nici până acum nu ai găsit răspunsul atunci dă scoll mai jos pentru a vedea unde de afla ascuns cățelul.


Ce înseamnă IQ?
IQ, prescurtarea de la coeficientul de inteligență, este o măsură a capacității de raționament a unei persoane. Pe scurt, se presupune că se măsoară cât de bine cineva poate folosi informațiile și logica pentru a răspunde la întrebări sau pentru a face predicții. Testele IQ încep să evalueze acest lucru prin măsurarea memoriei pe termen scurt și lung. De asemenea, măsoară cât de bine oamenii pot rezolva puzzle-urile și să-și amintească informațiile pe care le-au auzit și cât de repede.

Fiecare student poate învăța, oricât de inteligent ar fi. Dar unii elevi se luptă la școală din cauza unei slăbiciuni într-un domeniu specific al inteligenței. Acești studenți beneficiază adesea de programe de educație specială. Acolo, ei primesc ajutor suplimentar în zonele în care se luptă. Testele IQ pot ajuta profesorii să-și dea seama ce elevi ar beneficia de un astfel de ajutor suplimentar.