TEST DE SIGURANȚĂ: Care e locul cel mai SIGUR în 7 mijloace de TRANSPORT

Atunci când alegem un mijloc de transport, de cele mai multe ori ne gândim la cât de confortabilă va fi călătoria. Totuși, nu ar trebui să uităm nici de siguranță, deoarece orice vehicul are locuri mai sigure decât altele în caz de accident. Iată câteva exemple, bazate pe diferite studii și statistici:

   

7. În mașină
Locurile sigure sunt cele din spatele șoferului și la mijlocul banchetei din spate, deoarece această parte a mașinii se deformează cel mai puțin în cazul unui impact frontal. Cel mai periculos loc este cel de lângă șofer, deoarece acesta va încerca din reflex să evite impactul și va intra probabil, în ceva.


6. Microbuzul
Cele mai sigure locuri sunt cele din spatele șoferului, deoarece acolo ai cele mai puține șanse de a te lovi la cap de spatele scaunului în cazul unui impact brusc. Cele mai periculoase locuri sunt cele de lângă geauri și uși, deoarece sticla spartă te poate răni în caz de accident. De asemenea, ca și într-o mașină, e mai bine să eviți locurile de lângă șofer.

5. În troleibuz
Locurile cele mai sigure sunt cele de pe partea dreaptă a coridorului, deoarece acolo ai cele mai puține șanse de a fi rănit. Locurile din mijloc sunt cele mai sigure. Ca și în microbuz, e mai bine să eviți locurile de lângă ferestre și uși, ca să nu te rănească bucățile de sticlă.

4. În autobuz
Locurile cele mai sigure sunt cele din mijllocul vehiculului, de pe partea dreaptă, deoarece sunt cel mai departe de restul traficului. Cele mai periculoase locuri sunt cele două din față, deoarece multe obiecte pot intra prin parbrizul uriaș, dar și cele de lângă ferestre și uși. Locurile din spate sunt periculoase dacă mașina este lovită din spate.

Pagini: 1 2