Teritoriu interzis în România ! Nu poate fi locuit şi nimeni nu are voie să-l viziteze, cu toate că este de o frumusețe rara

În ţara noastră există o insulă de o frumuseţe unică în lume care este ferită de ochii curioşi ai lumii, nimeni neavând voie să pună măcar piciorul acolo.

   

Guvernul României a interzis popularea insulei Sacalin, un petic de uscat care se intinde pe circa 21.000 de hectare situat în Marea Negră, pentru a evita poluarea unui tărâm ce pare parcă desprins din alt lume.


Insula Sacalin este de dimensiunile Capitalei României, dar eclipsează lumea ştiinţifică prin varietatea de păsări care poposesc aici. 229 de specii rare care sălăşluiesc în mijlocul unei faune nemaiîntâlnite nicăieri în lume. Sute de specii de plante rare.

Bucata de pământ s-a format acum 150 de ani. Deşi iniţial au fost doua insuliţe, Sacalinu Mare şi Sacalinu Mic, cu timpul, acestea s-au unit formând ceea ce astăzi este un teritoriu unic, lung de 210 kilometri pătraţi, potrivit datelor furnizate de Rezervaţia Deltei Dunării.

Insula este situată în Marea Neagră, aproape de coasta românească, în dreptul braţului Sfântu Gheorghe.

Pe această insulă se găsesc colonii rare de chire de mare şi pelicani creţi, specii care îşi petrec tot anul în această zonă. În apele din apropiere se regăsesc sturioni şi plante rare, precum varza de mare sau canarul bălţii.


Există două zone unde se produce avansarea Deltei în mare: una pornește de la Sfântu Gheorghe spre Insula Sacalin și probabil că în zece ani se va închide, formând un nou lac, iar alta este la nord de Sulina.

Insula Sacalin nu trebuie confundată cu insula Sahalin, cea mai mare insulă rusească, situată în nordul oceanului Pacific.