Te crezi tare la LOGICĂ? Doar 1 din 5 oameni ştiu răspunsul corect la această problemă! Încearcă şi tu

Acest test de logică creează valuri pe internet, lăsând mii de oameni confuzi ce se contrazic în legătură cu răspunsul corect.

   

Jocurile de logică sunt o metodă excelentă pentru a-ţi ţine mintea activă şi a-ţi antrena inteligenţa! Acest test a fost creat de Puzzlefizzy pe site-ul Brilliant.org și are o premisă simplă: trebuie ghiceşti „în ce cutie se află maşina”.

Testul pune la dispoziţie trei cutii, fiecare cu desenul unei maşini pe exterior.

Pe fiecare cutie este e scrisă câte o frază, însă doar una dintre cele trei afirmaţii este adevărată:

Cutia 1: Maşina se află în această cutie;
Cutia 2: Masina nu se află în această cutie;
Cutia 3: Maşina nu se află în cutia 1;

Deşi nu pare la prima vedere, propoziţiile repsective oferă cititorului suficiente informaţii pentru a determina în ce cutie „se află” maşina. Surprinzător, doar 36% dintre oamenii care au jucat jocul pe site-ul Brilliant au ales varianta corectă.

VEZI RĂSPUNSUL MAI JOS:

Prima variantă:
Dacă maşina ar fi în cutia nr. 1, atunci atât afirmaţia de la cutia 1, cât şi cea de la cutia 2 ar fi adevărate. Dar, conform regulilor, doar o afirmaţie poate fi adevărată.

A doua variantă:
Dacă maşina ar fi în cutia nr. 3, atunci afirmaţia de la cutia 2, cât şi cea de la cutia 3 ar fi adevărate. Aşadar, maşina nu se află nici în cutia nr. 3.

A treia variantă:
Mai rămâne cutia cu nr. 2. Singura afirmaţie adevărată este sub cutia cu nr. 3 – „Maşina nu se află în cutia cu nr. 1”, iar de aici rezultă că afirmaţia de la cutia nr. 2 – „Maşina nu se află în cutia asta” este falsă, rezultând că maşina se află în cutia nr. 2.

Dacă tu ai găsit răspunsul corect din prima, poţi păstra maşina!