Taxa pentru șoferi! Măsuri dure pentru cine conduce în București. Noua taxă auto 1900 lei

Taxa pentru șoferi! Măsuri dure pentru cine conduce în București Gabriela Firea a anunțat în această dimineață noi măsuri drastice. Șoferii din Capitală vor trebui să aibă vinietă pentru intrarea în București și este INTERZIS pentru mașinile Euro 1 și Euro 2.

   

De la 1 ianuarie 2020 Gabriela Firea dorește să impună câteva măsuri dure pentru șoferii din Capitală: mașinile care nu sunt înmatriculate în Bucureşti sau Ilfov vor putea intra în București doar după ce plătesc vinietă. Autovehiculele sub Euro 3, indiferent unde sunt înmatriculate, nu vor avea acces în centrul Capitalei.

„Autoturismele care nu sunt înmatriculate în București și zona metropolitană, adică județul Ilfov, la momentul pătrunderii în Capitală, vor trebui să facă dovada că și-au achiziționat o vinietă pe București, Oxigen B unde B vine de la București, care va costa pentru o zi 10 lei, pentru un an 19 milioane. Celelalte intervale vor fi prezentate de către directorii de specialitate. Mă refer la mașini înmatriculate în celelalte județe și în alte țări, inclusiv Bulgaria”, a spus Gabriela Firea.

Totodată, mașinile sub Euro 3, indiferent unde sunt înmatriculate, nu vor avea acces în centrul Capitalei.

„Cât privește aceste autoturisme neînmatriculate în București sau Ilfov, dar care au un grad mare de poluare, adică Non-Euro, Euro 1 și Euro 2, acestea nu vor avea acces în centrul Capitalei. Directorul Direcției Transporturi va prezenta perimetrul la care mă refer, zona care este cea mai poluată și care ne aduce cele mai multe neplăceri din punct de vedere al sănătății populației.

În ceea ce privește autoturismele înmatriculate în București și în zona metropolitană Ilfov, acestea vor avea accesul interzis dacă sunt poluante de asemenea în zona centrală începând cu 1 ianuarie 2020, adică peste câteva luni, și mă refer la mașinile Non-Euro, Euro 1 și Euro 2, iar autoturismele Euro 3, chiar dacă sunt înmatriculate în București și Ilfov, vor trebui să plătească o vignetă, vigneta Oxygen C, acest C- de la Centru”, a declarat primarul Capitalei, Gabriela Firea.

Noua taxă auto va intra in vigoare de la 1 ianuarie 2020.