Taxa pe lăcomie ar putea fi extinsă și asupra persoanelor fizice! Planul diabolic al Guvernului

Taxa pe lăcomie, aplicată deocamdată băncilor în funcţie de creşterea ROBOR, ar putea fi extinsă şi asupra persoanelor fizice, susţine senatorul liberal Florin Cîţu, precizând că politicienii au luat în calcul două variante de aplicare.

   

„Nu mai este niciun secret. Bugetul este praf. Banii din taxarea băncilor, jocurilor de noroc, energie, CAS la veniturile altele decât salariile, contracte part-time, supraaciza, TVA defalcat nu ajung. La ordinul lui Vâlcov, CNSP a început să calculeze banii care ar ajunge la buget din aplicarea acestei taxe”, scrie liberalul pe pagina sa de Facebook.
Potrivit acestuia, politicienii lucrează la două variante, una propusă de Teodorovici şi una sugerată de Vâlcov.
Potrivit liberalului, Teodorovici ar vrea să fie taxate suplimentar salariile mai mare decât ale miniştrilor, iar Vâlcov taxarea averilor.

„A doua, propusă de Vâlcov, taxează suplimentar veniturile-averea. ANAF face o evaluare la preţul pieţei a bunurilor deţinute de o familie şi supra-taxează veniturile peste un anumit prag. Să fie mai clar, taxează activele dar şi producţia personala în cazul în care aveţi livezi, stupi etc. Tinta veniturilor la buget din aceată taxă este de 4.6 miliarde lei în 2019″, susţine Cîţu.

Continuarea!