Tateyama Kurobe, locul unde zăpada atinge 20 de metri înălțime

Pentru cei care iubesc zăpada, traseul alpin Tateyama Kurobe este locul perfect unde te poți bucura de priveliștea parcă desprinsă din povești și de zăpadă, unde în unele părți atinge și 20 de metri.

   

Chiar dacă pentru unii pare greu de crezut, în Tateyama Kurobe există un coridor cu pereţi de zăpadă, iar oamenii din acele părți nu se plâng că precipitațiile i-au luat prinsurprindere.

Astfel, acest traseu alpin este unul dintre cele mai spectaculoase din Japonia şi atrage anual vizitatori din toată lumea. Tateyama Kurobe a fost inaugurat în anul 1971 și leagă oraşele Toyama şi Omachi, traversând o parte din Parcul Naţional Chubu Sangaku din Japonia. Drumul trece prin multe locuri pitorești, cum ar fi Kurobe Dam, unde iarna e aprigă și transformă tot peisajul într-un tărâm de basm.


Coridorul are o lungime de 37 de kilometri, dar diferenţa de înălţime dintre punctul său de plecare şi cel de sosire este de 1.975 de metri.

Munții din zăpadă se ridică în fiecare an în această regiune, care practic este acoperită de nea din octombrie până în aprilie.


Cel mai important aspect este că deși muntele Tateyama Kurobe este considerat sfânt de către japonezi, oficialii s-au gândit să lase zona deschisă accesului vizitatorilor, inclusiv în perioada de iarnă (octombrie-aprilie). Toate acestea nu oricum, ci având grijă ca prezența turiștilor să nu afecteze mediul înconjurător. Natura pe primul plan, nu?

Pe Tateyama Kurobe se circulă cu vehicule speciale, astfel încât mașinile nu emit gaze, iar impactul asupra mediului, din punctul acesta de vedere, este minim.