Țara arde și MAI se piaptănă. În plin scandal al crimelor din Caracal, Ministerul de Interne pune la punct procedura de premiere a angajaţilor

Aflat într-un scandal fără egal iscat de neputinţa poliţiştilor din Olt de a interveni pentru salvarea Alexandrei Măceşanu, tânăra răpită la Caracal, Ministerul Afacerilor Interne a pus în dezbatere publică un proiect de act normativ care, printre altele, va pune la punct procedurile prin care sunt premiaţi angajaţii instituţiei.

   

Concret, este vorba de proiectul de Ordin al ministrului Afacerilor Interne privind “stabilirea condiţiilor de acordare a recompenselor morale, financiare şi materiale cadrelor militare din Ministerul Afacerilor Interne, a nivelului structurilor la care se constituie consiliile de onoare, a modului de constituire şi a procedurilor de lucru ale acestora”, document care a fost pus în dezbatere publică în cursul serii zilei de marţi.

Conform proiectului, “pentru îndeplinirea exemplară a atribuţiilor de serviciu, cadrelor militare în activitate li se pot acorda următoarele recompense morale şi materiale: mulţumiri, felicitări, diplome de merit, citarea prin ordin de zi pe unitate, distincţii onorifice, altele decât cele reglementate de prevederile legale privind sistemul naţional de decoraţii al României, arme de apărare şi pază sau ridicarea unei sancţiuni disciplinare”.

Actele de eroism se recompensează cu arme
În plus, proiectul prevede că recompensele financiare se acordă în condiţiile prevăzute de lege pentru premierea personalului plătit din fonduri publice şi că acestea se acordă “fără părtinire, diferenţiat şi, după caz, individual sau în grup”. Pentru aceeaşi faptă se acordă o singură recompensă, se precizează în proiect. În acelaşi timp, armele de apărare şi pază se acordă ca recompensă materială numai pentru acte de eroism, curaj, devotament şi pentru merite deosebite în îndeplinirea îndatoririlor care le revin, ori cu ocazia pensionării, pentru întreaga activitate desfăşurată, se mai arată în document.