Taina îmbătrânirii frumoase după modelul francez: 10 porunci ale unei franțuzoaice veritabile!

Un proverb ne spune: frumusețea femeii tinere este creația naturii, frumusețea femeii mai în vârstă este rezultatul muncii femeii.

   

Astăzi, bătrânețea este viitorul dvs. inevitabil și sunteți norocoasă că aveți timp să faceți tot posibilul pentru a transforma această perioadă într-o nouă perioadă a vieții plină de evenimente plăcute.

După publicarea cărții „Lecții de îmbătrânire nobilă: secretul franțuzoaicelor” o scriitoare americană, care locuiește în Franța, a scos la iveală atitudinea asupra vieții a franțuzoaicelor.

În această carte este trasă o paralelă între modul de viață american și cel francez. Femeile americane de 45+ preferă să stea acasă, limitându-se la grija de gospodărie și la privirea televizorului.

Franțuzoaicele din contra consideră că „a doua” jumătate a vieții este dată pentru a-și aparține sie, realizând diferite idei noi.

Când am venit să locuiesc în Franța, am fost uimită de numărul mare de femei 50+ stilate și fermecătoare care erau prin magazine, cafenele sau pur și simplu pe stradă. Ele își permit să poarte fuste mini, să fie atrăgătoare chiar dacă pielea poartă amprentele vârstei. Ele se simt confortabil și încrezătoare așa cum sunt.

Adâncindu-se în studierea fenomenului de „îmbătrânire nobilă”, scriitoarea a ajuns la concluzia că această atitudine față de viață la o vârstă mai înaintată se cultivă din copilărie și își are rădăcini în modelul general de viață francez de percepere a lumii și a propriei persoane.

Savoir vivre (talentul de a trăi) nu depinde de bani sau statut.

Este abilitatea de a umple fiecare clipă trăită cu lucruri care îți fac plăcere în primul rând ție însuși.

1. Un mod de viață activ până la adânci bătrâneți
În cultura franceză un loc important se acordă modului activ de viață. Să renunți la petrecerea activă a timpului din cauza vârstei este pur și simplu inacceptabil. Plimbările, alergatul prin parc, mersul pe schiuri este o parte componentă a modului de viață a franțuzoaicelor. Femeile în vârstă nu sunt o excepție. Pentru ele este firesc să continuie modul activ de viață început încă din copilărie și este important să fie făcut cu plăcere. Însă odihna sportivă franțuzoaicele o califică drept hobby și plăcere, fără a face sport profesional. Acest lucru le deosebește de unele americance fanate, remarcă autorul.

2. Umorul este o bogată sursă de energie
Vârsta și îmbătrânirea este percepută de franțuzoaice cu sarcasm. Ei au destul de multe bancuri pe această temă „babele-cireșele” sau a doua „senzualitate” a femeilor trecute de 40 de ani.


3. Nu poți interzice să mănânci frumos
Franțuzoaicele ridică mâncare la nivel de ritual religios. Americancele mănâncă mult, franțuzoaicele din contra, puțin, dar frumos. Când copii au crescut și au o stare financiară bună, franțuzoaicele merg la cafenele, restaurante, savurează porțiile mici de bucate exclusive și un pahar de vin scump într-o companie plăcută. Această abordare le ajută să se mențină în parametrii tinereții, spre deosebire de americancele de 40+ care deseori dublează greutatea de la 20 de ani.

4. Vârsta nu este un mod de a micșora ritmul vieții
Uneori apare sentimentul că fetițele franceze sunt învățate încă din scutece despre egoismul sănătos. Atunci când deja copii maturi nu mai au nevoie de atât de multă atenție, femeia, cu cea mai mare plăcere, își redirecționează forțele spre sine. În prim plan sunt puse propriul confort și propriile plăceri. Franțuzoaica își va permite haine de branduri vestite, călătorii fără familie. Fiind cu conștiința împăcată, ea își cumpără pantofi scumpi, în loc de smartphone pentru fiul adolescent și nici o clipă nu se îndoiește de faptul cum a procedat, deoarece „poți să-ți câștigi singur banii pentru smartphone”.

Mai mult, bunica franțuzoaică nu va accepta să fie o bonă neplătită pentru nepoții ei și nimeni nu o va condamna pentru asta.

5. Când vine vorba de haine se pune accent pe calitate, nu cantitate
Chiar și doamnele de vârstă medie își permit minim două-trei seturi de haine scumpe, o geantă de brand și câteva perechi de pantofi scumpi. Anume de acest mod de viață rafinat al femeilor în vârstă sunt cuceriți turiștii.

Pagini: 1 2