Streinu Cercel: când se termină pandemia de COVID. A spus exact

Medicul Adrian Streinu Cercel a anunțat cum va continua să se desfășoare pandemia de coronavirus în România. Doctorul a spus că este convins la ce dată va înceta răspândirea virusului. „Vom scăpa de pandemia asta, cu siguranță”, a spus Streinu Cercel.

   

Streinu Cercel, când se termină pandemia de COVID
Medicul de la Matei Balș este de părere că pademia se va termina în anul 2023.

„De la o persoană care este infectată în decursul unei serii de patru zile alte trei persoane vor fi infectate, după încă patru zile alte nouă persoane vor fi infectate și după încă patru zile încă 27 de persoane. Așa se face că de la o persoană infectată în decurs de 12 zile vom avea 40 de persoane infectate”, a declarat Streinu Cercel, conform Mediafax.

Streinu Cercel a explicat că oricine poate să afle când va trece toată populația țării prin boală, printr-un calcul simplu.

„Puteți să faceți un calcul simplu coroborat cu populația României și să vedeți cam în cât timp populația României va ajunge să treacă toată prin infecție. Fiind un virus cu răspândire relativ lentă se va întinde pe circa doi ani de zile. Suntem în 2020, mai puneți 2021, 2022 și în 2023 s-ar putea să respirăm ușurați”, a adăugat managerul Institutului „Matei Balș” din Capitală.

Până astăzi, 19 octombrie, au fost anunțate 182.854 de cazuri de persoane confirmate pozitiv cu noul coronavirus. 132.082 de pacienți din România au fost declarați vindecați.

În ultimele 24 de ore, au fost anunțate 2.466 cazuri noi, din 8.040 de teste făcute.

În București, indicele de infectare a depășit 3 la mia de locuitori
În aceste condiții, Comitetul Municipiului București pentru Situații de Urgență impune o nouă regulă: masca de protecție devine obligatorie în spațiile publice. E valabil pentru toate persoanele cu vârsta de peste 5 ani.

Barurile, cafenelele și restaurantele vor fi închise în interior. La fel și cinematografele,s ălile de spectacol și teatrele să fie închise și ele. De asemenea, se închid școlile în capitală.