Stăm în casă, dar ei ne taie liniştiţi pădurile. Afaceri murdare cu lemn românesc, pe timp de pandemie… Cine va plăti pentru asta

Exploatarea pădurilor pare să fie activitatea care nu se reduce nici măcar în vremuri de pandemie. Potrivit activiștilor de la Agent Green, într-o singură zi, vineri, ar fi fost date 13.250 de avize de transport cu lemn.

   

„Ce ar fi să lase pădurea în pace să ne dea oxigen măcar o vreme?”, se întreabă activiștii de la Agent Green, după ce s-a aflat despre acordarea unui număr foarte mare de avize de transport lemne pe tot teritoriul României. Harta tăierilor de lemn s-a înroșit vineri, din cauza numărului mare de avize acordate într-o singură zi.Activiștii de mediu sunt revoltați și le cer autorităților să facă ceva, ca să stopeze exploatarea necontrolată a pădurilor.

„Am fost azi spre Borsec, jude’il Harghita. Pe zona Creanga e dezastru! Sunt tăiate legături mari de lemne la tot pasul pe marginea drumului pregătite pentru încărcat în camion mare. La intrare în Borsec, înainte să cobori, sunt legături de lemne, brazi tineri, lungi și subțiri cât mana. Lemnele ajung până în șosea. Unde-i procedura de infridgement pe care a lansat -o Comisia Europeana? Ce face comisia europeană ? A uitat că România taie păduri, că românii sunt campioni la furat și ilegalități dar și spagă? Vine cu avertisment și dă o lună la dispoziție României să oprească tăierile de păduri și după o lună se face că uită?”, se întreabă Marius T.

„Oameni buni, e drept că avem o problemă majoră acum, acest coronavirus, dar nu uitați că pădurile noastre se distrug în fiecare oră care trece, stopați această crimă împotriva naturii țării noastre”, concluzionează și V. D. Fircă, într-un comentariu la postarea activiștilor Agent Green.