Sportivul olimpic roman, Constantin Popovici, a castigat in mod surprinzator primul loc la campionatul mondial de sarituri in apa de la mare inaltime…A obtinut cinci note de 10

Sportivul olimpic român Constantin Popovici a câștigat în mod surprinzător primul loc la Red Bull Cliff Diving, campionatul mondial de sărituri în apă de la mare înălțime. Cu o săritură extraordinară și spectaculoasă de la 27 de metri înălțime, de pe podul Mostar din Bosnia, a primit numai note de 10 din partea juriului.

   

Cu cinci note de 10 din partea juriului, Popovici a reusit să obțină cea de-a doua victorie din Seria Mondiala Red Bull Cliff Diving, la Mostar (Bosnia&Hertegovina) în penultima etapă a sezonului.

Românul a fost al doilea sportiv din istora competiției, după experimentatul Garry Hunt, care reușește această performanță. Săritorul român se mai impusese în etapa a doua, care s-a desfășurat în portul Dun Laoghaire, din Dublin (Irlanda), în fața a peste 85.000 de spectatori. El se accidentase grav înaintea etapei de la Poliganano (Italia), la sfârșitul lunii mai, când își fisurase patru oase la picior, dar și-a revenit repede și intrat din nou în concurs.

Constantin Popovici are 30 de ani și o activitate intensă în ramura sportivă de care este pasionat. În anul 2011 a decis să participe contra cost la spectacole de sărituri în apă pe cele mai luxoase vase de croazieră, a avut un contract cu Cirque du Soleil în Las Vegas, apoi a lucrat la Zoomarine, un parc acvatic din Roma, pentru ca în 2018 să ajungă în seria Red Bull Cliff Diving, acolo unde se sare de pe stânci de la 28 de metri înălțime.

„Este foarte mult antrenament la mijloc. Trebuie să fii foarte atent, e vorba de câteva secunde, iar orice mișcare greșită poate duce la accidentări grave. Viteza pe care o avem în zbor, până la contactul cu apa, ajunge la 80-90 km/h.”, declara Popovici pentru sport.ro.