Spânzurată pentru că l-a ucis pe cel care a încercat să o violeze. Ultimul mesaj către mama ei

La numai 26 de ani, iranianca Reyhaneh Jabbari a fost condamnată la moarte pentru că l-a ucis pe Morteza Abdolali Sarbandi, un bărbat care a încercat să o violeze. Ultimul mesaj transmis mamei ei este cutremurător.

Condamnată la moarte fiindcă a îndrăznit să se apere
În 2007, tânăra Reyhaneh, care era designer de interior, s-a întâlnit cu bărbatul într-o cafenea pentru că el îi propusese să-i decoreze biroul. Un lucru absolut normal pentru o femeie din Vest. Însă pentru Reyhaneh s-a dovedit a fi o mare greşeală. Odată ajunşi în biroul lui, bărbatul a atacat-o şi a încercat să o violeze. Fata a scos din geantă un cuţit, pe care îl avea pregătit pentru autoapărare şi l-a înjunghiat pe Morteza, apoi, speriată, a fugit şi l-a lăsat să sângereze până la moarte.

Familia bărbatului a susţinut că a fost o crimă cu premeditare. Fata a fost arestată şi a ţinută într-o celulă timp de luni de zile, timp în care nu a avut voie să-şi vadă familia sau să consulete un avocat.

Loading...
Loading...

În 2009, Reyhaneh a fost condamnată la moarte de un judecător din Teheran, capitala Iranului. Organizaţia Amnesty International, care luptă pentru drepturile omului, a insistat că fata l-a ucis, într-adevăr, pe atacatorul ei, dar că s-a aflat în legitimă apărare.