Șoferii care încalcă regulile ar putea fi dați de gol de colegii de trafic care îi filmează! Ei ar putea primi amenzi usturătoare pe baza probelor video

Șoferul mașinii din imagini taie linia continuă și, după ce merge secunde bune pe contrasens, forțează o depășire care e cât pe ce să provoace o nenorocire. Manevră de-un teribilism atroce e surprinsă de o camera de bord. Fără polițiști în jur care să-i vadă, șoferii că el încalcă legea după bunul plac!

   

Site-urile dedicate întâmplărilor din trafic abundă de astfel de imagini surprinse în trafic. Un deputat vrea că acestea să fie probe în instanța.
Proiectul pe care l-a inițiat și care ar putea ajunge în dezbatere la comisiile de specialitate din Senat prevede că teribilistii care încalcă legea pe ascuns să fie sancționați doar pe baza imaginilor surprinse de camerele de bord sau de cele de telefon.

Propunerea de modificare legislativă vine în contextul în care România este pe primul loc în Europa la numărul de decese din accidentele rutiere. O statistică realizată de Autoritatea de Supraveghere Financiară arată că cei mai periculoși șoferi sunt bucureștenii, urmați îndeaproape de constănțeni și ieșeni. Conform aceluiași studiu, cele mai multe accidente sunt provocate de tinerii sub 25 de ani.