Șofer român de TIR în patru labe pe mijlocul autostrăzii, surprins când încerca să urce în cabină prin dreapta. Poliția i-a luat camionul, în Germania

Un șofer român de TIR a fost reținut de polițiști în Germania, sâmbătă seara. Însă, scenele care au precedat arestarea sunt suprarealiste. Doar o minune a făcut ac un accident fatal să nu aibă loc.

   

Șofer român de TIR în patru labe pe mijlocul autostrăzii
Un șofer român de TIR a fost reținut de poliție în Germania, sâmbătă seara. Bild scrie că scenele care au urmat după arestarea bărbatului sunt suprarealiste, astfel încât mai mulți automobiliști au fost martori.

În jurul orei 20.40, mai mulți șoferi au sunat la numărul de urgență și au cerut ajutor după ce au observat că un camion circula șerpuit pe A3, în apropiere de Oberhausen. În spatele bărbatului se formase deja o mică aglomerație, pentru că nimeni nu îndrăznea să depășească TIR-ul condus de bărbat.

Polițiștii au reușit, în ecle din urmă, să treacp de această aglomerație și să prindă din rumă camionul, care era deja oprit la sosirea lor, dar care nu avea niciun fel de lumini de semnalizare pornite și care era staționat exact pe mijlocul autostrăzii. Însă, când au ajuns lângă camion, agenții au observat cum șoferul, un român în vârstă de 54 de ani, era în patru labe și se târa spre ușa deschisă a cabinei, în dreptul pasagerului. Bărbatul a încercat să se urce, dar chiar în fața polițiștilor a alunecat șia căzut, rănindu-se serios în zona feței.

Polițiștii i-au acordat primul ajutor bărbatului și au chemat și o ambulanță. Însă, chiar dacă purtau mască de protecție anticoronavirus, agenții au simțit că românul avea un pternic miros de alcool. În urma testului de alcoolemie efectuat la fața locului, s-a constatat că bărbatul consumase o valoare uriașă, peste 2 la mie. Agenții de poliție i-au confiscat imediat permisul de conducere bărbatului și l-au reținut. Mai mult, după ce a fost dus la spital, agenții au gotărât să îl închidă. În același timp i-a fost confiscat și camionul, care prezenta mai multe defecțiuni la sistemul de frânare și la motor.