“Sigur ca nepotica mea poate sa stea vara la mine, nu este o problema, dar…” Raspunsul acestei soacre este demn de urmat!

Bunica din zilele noastre nu reprezinta nici menajera, nici bona, ea este o sursa nelimitata de cadouri si rasfaturi pentru nepotei.

   

Cel mai important, bunica reprezinta simbolul ingaduintei, dragostei si intelepciunii. Ea este pentru nepoti, insa pentru sot ea reprezinta soacra, care e cea mai draga, lucru foarte rar intalnit, Se stie ca relatiile dintre ginere si soacra sunt subiectul multor proverbe, bancuri, uneori fiind si motiv de divort.
Pare simplu: doua persoane care nu sunt rude pot sa gaseasca o limba comuna, din dragoste pentru persoanele iubite- fiica si sotie. Insa nu e tot timpul asa.

O buna prietena de-a mea, Raluca, considera acest lucru o prostie omeneasca si o lipsa de abordare inteleapta a relatiilor. Sunt de acord cu ea, mai ales pentru ca situatia din familia ei poate sa serveasca ca exemplu.

Soacra a avut un mod intelept de a actiona, care a ajutat la construirea unor relatii sanatoase cu ginerele si copiii. Sotul Ralucai vorbeste cu mare respect si caldura despre dansa.

Scumpa soacra

Cand eram intr-o vizita la Raluca acasa, l-am intrebat in ce consta secretul bunei sale relatii cu soacra. Acesta a fost raspunsul lui:

“Am privit-o neincrezator pe viitoarea mea soacra atunci cand m-am casatorit. Auzisem multe povesti neplacute de la prieteni de la soacrele lor si m-am gandit ca li se intampla tutoror. Mai ales ca in perioada aceea era singura si ma gandeam ca o sa se implice in viata noastra, din cauza plictiselii.”

De multe ori se intampla acest lucru.

Cand soacra are o viata personala nereusita, aceasta se poate implica mai mult si de aici apare tensiunea din relatii. Femeia se simte singura in aceasta situatie si percepe familia fiicei ca pe a ei proprie.

Fie il califica pe ginere ca pe fiul sau, fie pune pe umerii sai toate responsabilitatile pe care trebuie sa le faca un barbat. Mama prietenei mele a procedat diferit.

“Trecea timpul si soacra mea nu se manifesta. Isi suna desigur zilnic fiica. Eu ascultam cum sotia povesteste cu mama ei la telefon, dar asta era tot” spunea Cristi, sotul prietenei mele.

“Apoi a venit pe lume primul copil si m-am gandit ca acum a venit momentul cand soacra o sa fie 24/24 la noi acasa. Insa am fost dezamagit si de data asta. A cumparat scutece, un carucior, hainute si a disparut. Ea ne ajuta si statea cu copilul cand sotia trebuia sa mearga in alta parte. Dar asta era tot!” ne povestea zambitor sotul prietenei mele.

Pag Anterioara1 din 2