Sfarsitul erei COLESTEROLULUI! Niciun medic nu are curajul să recunoască asta

La fiecare cinci ani Comisia de recomandari dietetice din SUA (Dietary Guidelines Advisory Committee) pregateste un raport care afecteaza pe gama larga comunitatea mondiala despre nutriatie si sanatate.

   

Aceste recomandari afecteaza in mod direct rapoartele privind mentiunile nutritionale, sustinerile pentru sanatate ale firmelor care produc alimente, recondarile si liniile directoare date de medici si dietologi, alimentatia din scoli si modul de publicitate al alimentelor. Recomandari Nutritionale 2015 si Colesterolul Liniile directoare din 2015 arata o schimbare foarte importanta fata de anii precedenti in legatura cu colesterolul, cum ar fi : ”Colesterolul : Anterior liniile directoare dietetice recomandau limitarea consumului de colesterol la mai putin de 300 mg/zi. In 2015 recomandarile dietetice (DGAC ) nu mai continua cu aceste recomandari deoarece dovezile disponibile arata ca nu exista o legatura intre consumul de colesterol prin alimentatie si nivelul colesterolului din sange. In conformitate cu concluziile raportului American Heart Association (AHA / ACC raport), colesterolul este un nutrient al carui consum marit nu este o problema.” (DGAC). Raport 2015, cap 1, pag. 17. Mai simplu spus consumul de colesterol nu este o problema pentru sanatate si nu afecteaza nivelul colesterolului din sange.

Aceasta este o schimbare revolutionara in raport cu recomandarile de acum 50 ani, care au afectat si schimbat complet obiceiurile noastre alimentare. Cu acest raport si in legatura cu noile instructiuni ale American Heart Association care elibereaza utilizarea de medicamente de la nivelul colesterolului, a cazut si ultimul bastion de recomandari dietetice si medicamente legate de colesterol. Colesterolul, ca un factor bun Colesterolul este produs in proportie de 85% de organismul insusi si este un compus de baza pentru existenta vietii. Absorbtia colesterolului din alimente este de numai 15% si nu afecteaza nivelurile sanguine.

Datorita implicarii colesterolului in numeroase functii ale organismului, nivelul lui in sange creste nu pentru ca absoarbe mai mult din alimente ci pentru ca este necesar sa repare defectiuni ale celulelor si tesuturilor. Organismul nostru creste productia endogena de colesterol pentru a ajuta la mecanismele de reparare. Fiecare dintre noi este diferit si are un nivel genetic determinat al nivelului colesterolului. Nu exista dovezi stiintifice care sa ne permita sa definim nivelul ”normal” al colesterolului. Valoarea normala a colesterolului este considerata intre 150-320 mg/dl. Daca o persoana are o valoare care de obicei este aproape de 220 ml/dl si acesta creste la un moment dat, atunci aceasta inseamna ca undeva in organism exista o problema si este necesar mai mult colesterol pentru a o repara.

Colesterolul nu este o problema ci un mijloc de a corecta defectiunea. Solutia ideala ar fi sa identificam inflamatia cronica si sa intervenim ajutind organismul sa finalizeze procesul. Din pacate aceasta vanatoare a colsterolului a condus in mare parte populatia sa evite alimente cu valoare nutritiva ridicata cum ar fi: oua, carne, fructe de mare, unt biologic si o crestere in paralel a consumului de zahar si alimete procesate care au dus la o epidemie de obezitate, diabet, boli de inima, cancer si boli autoimune des intilnite astazi.

Ce este mai exact colesterolul?
Colesterolul este o molecula de grasime produsa in ficat si care este necesar pentru o multime de functii din organism. Este esential pentru creerea de componente cheie ale organismului cum ar fi membranele celulelor, functionarea sistemului nervos, un numar mare de hormoni cum ar fi hormonii de sex masculuin si feminin. De asemenea este folosit drept combustibil pentru muschiul cardiac. Este vorba de cel mai important component al corpului uman. Astfel 2/3 din colesterolul care circula in sange este produs de organsim si numai 1/3 se absoarbe din alimente.

Pagini: 1 2