Severe Weather: un val de aer tropical lovește România în doar câteva ore! Temperaturi de vară

Vești bune pentru locuitorii României! Un val de aer tropical lovește țara noastră sâmbătă, 2 noiembrie, împingându-l pe cel polar de pe meleagurile mioritice. Meteorologii au anunțat că, în perioada următoare, temperaturile pot urca în termometre până la 25 de grade.

   

Un val de aer tropical lovește România pe 2 noiembrie
După valul de aer rece din România, meteorologii de la Severe Weather Europe anunță o schimbare radicală de vreme în Europa Centrală și de Est, inclusiv la noi în țară. Astfel, temperaturile ridicate sunt așteptate după valul de aer rece care a adus ninsori, ploi și temperaturi scăzute, citează Mediafax.

Valul de frig polar se va mai resimți și în cursul zilei de vineri, cu temperaturi cu 10 grade mai mici decât normalul perioadei, însă, începând de sâmbătă, valul de aer tropical va ajunge în zonă, împingându-l pe cel polar, potrivit severe-weather.eu.

Specialiștii avertizează că în Europa de Est și Balcani, temperaturile vor ajunge până la 25 de grade într-un interval de numai 3 zile, de sâmbătă, 2 noiembrie, până luni, 4 noiembrie.

Până atunci însă, temperaturile minime vor fi preponderent negative cu precădere în jumătatea de nord a țării, precum și în zonele deluroase din restul teritoriului.