Șeful demis al Poliției Bacău, Vasile Oprișan, cinism la cote maxime. Mesajul halucinant pentru femeile bătute de soți: “Să nu mai sune la 112 în miez de noapte, să aștepte până dimineața cu reclamațiile”

Șeful IPJ Bacău, Vasile Oprișan, a fost demis, alături de adjunctul IPJ Bacău în urma tragediei de la Onești. Însă nu este prima dată când numele chestorului Vasile Oprișan ajunge în atenția publicului larg.

   

Fostul șef IPJ Bacău, Vasile Oprișan, a șocat opinia publică în urmă cu doi ani cu niște declarații halucinante despre femeile bătute de soți, cărora le recomanda să nu mai sune la 112 în miez de noapte.

Șeful demis al Poliției Bacău, cinism la cote maxime. Mesaj halucinant pentru femeile bătute de soți
Declarațiile halucinante făcute de Vasile Oprișan au creat un val de reacții în aprilie 2019. Pe atunci șef IPJ Bacău, acesta a declarat, pentru un post de radio local, că “femeile care primesc o palmă din partea soţilor exagerează atunci când sună la 112 şi nu ar trebui să-i deranjeze pe poliţişti în miez de noapte, deoarece pot aştepta şi până dimineaţa”.

La aceea vreme, Conducerea Poliţiei Române s-a văzut nevoită să intervină pentru a aplana scandalul. Așadar, s-a dispus să se efectueze verificări cu privire la declaraţiile făcute de inspectorul şef al IPJ Bacău, Vasile Oprişan.

“Referitor la declaraţiile făcute de inspectorul şef al IPJ Bacău, în timpul unei emisiuni difuzate la un post de radio din judeţ, facem următoarele precizări: conducerea Poliţiei Române a dispus verificări cu privire la acest aspect, întrucât prevenirea şi combaterea violenţei domestice reprezintă una dintre priorităţile instituţiei noastre. La finalul acestor verificări vom reveni cu detalii referitoare la cele constatate şi la măsurile dispuse”, a informat un comunicat al Inspectoratului General al Poliţiei Române, în aprilie 2019.

Șeful IPJ Bacău, Vasile Oprișan, demis de Ministrul de Interne
Ministrul de Interne, Lucian Bode, a anuntat deciziile preliminare in cazul dublei-crime de la Onești. Oficialul a decis demiterea șefului și adjunctului IPJ Bacău, Vasile Oprișan, respectiv Adrian Tuluc. Aceeași decizie s-a luat și pentru șefii Poliției Onești, fiind demiși la rândul lor.

Șeful Internelor, Lucian Bode, le-a reproșat direct șefilor IPJ Bacău că au minimizat importanța evenimentelor.

„La comanda IPJ Bacau se afla adjunctul unitatii care s-a deplasat cu intarziere, minimizand importanta evenimentelor. Cu toate ca atacatorul a amenintat in repetate randuri ca va produce fapte de violenta, nu au fost dispuse masuri legale in acest sens. In contextul apelurilor repetate la 112, conducerea IPJ Bacau nu a valorificat in intregime toate datele si nu a informat corect esalonul superior pentru a se aloca resurse” a explicat, într-o conferință de presă, ministrul Lucian Bode.

Chestorul Vasile Oprișan a fost desemnat șeful IPJ Bacau din anul 2009. În ziua tragediei de la Onești, luni – 1 martie, acesta era liber, după ce mama sa a murit cu doar o zi inainte, în cursul zilei de duminică.

În momentul evenimentelor tragice de la Onești, la comanda IPJ Bacău se afla adjunctul șef, comisarul șef de poliție, Adrian Tuluc, la rândul său demis de Ministrul de Interne, Lucian Bode.