Sef de Poliție Locală e mai bine plătit decât un general de armată! Șef de sindicat: „Unde e primăria bogată sunt și salarii “

Cel mai mare salariu net din Poliția Locală din România este cel al unui director care ridică lunar aproape 15.500 de lei, fără sporuri. Un șef serviciu sau un șef de birou poate încasa în jur de 11.800 de lei pe lună. Un polițist local principal ajunge și la 6.500 de lei.

   

Un general din Armata României, Armată membră NATO, încasează net în jur de 10.000-12.000 de lei lunar, iar un colonel – 6.800 de lei.

Modul de salarizare din Poliția Locală îi deranjează chiar și pe proprii angajați, fiind diferențe uriașe între aceștia. Ei vor să obțină o grilă de salarizare uniformă pentru toată țara!

Cele mai mari salarii nete lunare din Poliție Locală Director – 15.462 de lei Șef serviciu – 11.793 de lei Șef birou – 11.138 de lei Polițist local principal – 6.422 de lei Salariile de mai sus nu includ sporuri, cum ar fi: Pentru condiții vătămătoare, 10% pentru directori; Pentru condiții vătămătoare, 15% pentru restul angajaților;

Norma de hrană: 32 de lei/ zi Polițiști locali În ceea ce privește soldele nete din Armată, câteva dintre acestea, fără a pune la socoteală rația de hrană, sunt: General de armată – 12.000 de lei General de brigadă – 10.000 de lei Colonel – 6.800 de lei Maior – 3.800 de lei

Directorii din Poliția Locală rivalizează doar cu șefii de Stat Major!
Singurii care rivalizează cu directorii de Poliție Locală sunt șefii de stat major, cu salarii nete între 14 și 17.000 de lei.

Presedintele Klaus Iohannis:
Înțelegerea cu toate partidele pentru a aloca 2% din PIB pentru Apărare ne-a făcut parteneri respectați în NATO.

Șef de sindicat: „Unde primăria e bogată, sunt și salarii mari” Vasile Lincu, președintele Pro Lex, Sindicat Național al Polițiștilor și Vameșilor „Pro Lex”.

-Domnule Lincu, un polițist local e plătit la nivelul unui general de armată…

-Vasile Lincu: Stați puțin! Polițistul local e plătit din bugetul primăriilor, prin Hotărâri de Consiliu Local, ceilalți primesc salariile din bugetul de stat. Una e administrația locală și una bugetul național. Cum s-ar spune, unde Primăria e mai bogată, are bani și dă salarii mai mari polițiștilor locali. Pe de altă parte, salariile pot diferi de la o lună la alta. Legat de salarizare, legea stabilește un prag minim și unul maxim, cel maxim fiind raportat la indemnizația viceprimarului.

-Păi și ce comparație ați face dvs.?

-Comparația trebuie să se facă între un șef de serviciu din Poliția Locală și un șef din primărie. În plus, repet, salariile polițiștilor nu sunt egale. Cel de la Gherla moare de foame, săracul, în comparație cu București, Cluj-Napoca, Timișoara ori Galați… Sunt diferențe și între salariile din sectoarele din București.