Secretul longevității chinezilor: să te ridici de la masă înainte de a fi sătul

Care să fie oare motivul pentru care chinezii trăiesc frecvent peste 100 de ani? Cercetătorii susțin că aceștia mănâncă puțin, iar uneori, din cauza sărăciei, chiar uită să o facă. La rândul lor, cei bogați mai au un secret: nu se ridică niciodată de la masă sătui.

   

Porții mici de cinci ori pe zi
Pentru ca un chinez să se simtă bine, consumă zilnic patru-cinci porții de alimente pe zi. În acest fel, spun oamenii de știință, aceștia reușesc să își obosească cât mai puțin posibil sistemul digestiv și să repartizeze caloriile pe durata întregii zile, ținând departe bolile coronariene.

Carne cât mai rar
În ceea ce privește carnea, aceasta este permisă mai ales în timpul week-end-urilor. Consecința? Cât mai puține cancere apărute, maladie care se datorează în mare parte lipsei de fibre vegetale di alimentație. Un alt mare secret al chinezilor este consumul de cât mai mult usturoi, alcina din această legumă având rolul de a preveni scleroza arterelor și obstrucția vaselor de sânge.

Totodată, usturoiul scade colesterolul și dizolvă grăsimile, stimulează hipofiza și reglează glicemia. Nu în ultimul rând, chinezii nu concep să mănânce fără să aibă condimente, în special ceapă, piper, boia, curcumă, ghimbir, care îmbunătățesc circulația.

Reguli de AUR pentru longevitate, de la doctorul Hinohara!


Dr. Shigeaki Hinohara este unul dintre cei cărora Japonia îi datorează longevitatea. El însuși reprezintă proba că îmbătrânirea poate fi prelungită. Medicul are 75 de ani și a scris și a publicat 150 de cărți. Shigeaki Hinohara și-a făcut propriul set de reguli pentru longevitate. Unele dintre ele sunt chiar neașteptate.

Regulile pentru longevitate ale doctorului Hinohara
– O persoană primește energie nu din mâncare sau din somn, ci din distracție. Adu-ți aminte, ca și copil, dacă ne distram, uitam să mâncăm și nu aveam nevoie de altceva. La adulți, se întâmplă la fel. Nu vă epuizați corpul cu un program excesiv de strict de mese sau de somn.

– Oamenii de orice rasă, naționalitate sau sex pot trăi mult timp. Au un singur lucru în comun: ficatul! De exemplu, la micul dejun, eu beau cafea, lapte sau suc de portocale cu o lingură de ulei de măsline (este util pentru artere și piele). Prânzul constă în lapte și o prăjiturică sau, uneori, nu mănânc nimic dacă sunt prea ocupat. Când lucrez, nu simt deloc foamea. Cina mea este formată din legume, pește și orez. De două ori pe săptămână mănânc 100 de grame de carne slabă.

– Întotdeauna planific Jurnalul meu este, de obicei, umplut până la sfârșitul anului. Înregistrarea pacienților la recepție, prelegeri și lucrul în spital. Dar în 2016 am plănuit să mă distrez și am vizitat Jocurile Olimpice de la Tokyo!

– Să te retragi nu merită Dar dacă acest lucru nu poate fi evitat, încercați să o faceți cât mai târziu posibil. Astăzi, vârsta de pensionare în Japonia este de 65 de ani, dar legea a fost introdusă în urmă cu o jumătate de secol, când speranța medie de viață era de 68. Astăzi, femeile japoneze trăiesc în medie până la 86 de ani, bărbații până la 80 de ani, iar cei care au trecut de o sută sunt vreo 36 de mii!

– Împărtășiți cunoștințele Am citit 150 de prelegeri pe an pentru audiență, de la copii preșcolari la oameni de afaceri. Prelegerile mele durează între o oră și două ore și jumătate. Pe toate le-am citit în picioare.

– Când medicul vă recomandă să vă faceți analize sau să efectuați o operație, întrebați-l: ar recomanda același lucru copiilor, soției sau altor rude? Doctorii nu pot vindeca tot ceea ce spun ei. Uneori muzica sau animalele ajută mai mult decât o intervenție chirurgicală.

– Pentru a rămâne sănătoși, urcați pe scări

– Sunt foarte inspirat de poezia lui Robert Browning “Abbot Vogler” Se spune că trebuie să-ți stabilești obiective serioase, în artă și în viață. Dacă vrei să tragi un cerc, ar trebui să fie atât de mare încât să nu se sfârșească niciodată. Putem vedea doar o parte a acestui cerc, arcul, iar restul este dincolo de viziunea și viața noastră.

– Durerea este un lucru misterios Cel mai bun mod de a face față este găsirea unui echilibru. Atunci când un copil are o durere de dinți, jucați-vă cu el și va uita de durere.

– Nu încerca să strângi bunuri materiale. Nimeni nu știe când pleacă de pe Pământ. Luați cu voi ceva?