Secretele din spatele celor mai cunoscute trucuri de magie

Trucurile iluzioniştilor ne-au copleşit încă din copilărie. Mulţi dintre noi ne întrebam cum se pot depăşi condiţiile fizicii, gravitaţiei şi chiar cele ale morţii?

   

Însă, abilitatea unui magician constă, de fapt, în capacitatea sa de a ţine în suspans publicul până la următorul truc incredibil. Chiar dacă de cele mai multe ori ni se pare că magicienii sunt cu adevărat capabili de a face lucruri care sfidează toate legile cunoscute ale universului, adevărul este altul. Aceștia nu au puteri paranormale. Ei cunosc practici pe care rareori le dezvăluie.

Iată ce se ascunde în spatele unora dintre cele mai cunoscute trucurui de magie:

Evadarea din cutia magică


În cazul acestui număr, magicianul este ajutat de asistentele sale. Una dintre acestea este băgată într-un sac și legată, apoi este introdusă în cutie. Cutia la rândul ei este legată stâns.

Trucul pe care îl face magicianul este acela de a intra în cutie, în locul asistentei sale, într-un timp scurt. Cum face asta? Simplu. Cutia nu este legată, iar asistenta poate ieși cu ușurința din aceasta. În clipul de mai jos poți vedea cum are loc acest truc de magie.

Aruncarea cuțitelor la țintă

La prima vedere, acest truc pare foarte periculos. Însă, victima chiar nu este în pericol. Secretul este că magicianul nu aruncă niciodată cuțitele din mâini, ci le ascunde foarte repede în buzunarul secret al costumului său. În spatele țintei este un asistent care, folosind un mecanism special, împușcă elementele principale – cuțitele – din spatele țintei. Toată munca este foarte coordonată și rapidă, așa că ni se pare că toate cuțitele sunt aruncate în țintă, nu că ies din placajul pe care este poziționată ținta.


Cutia magică

Chiar și acest truc magic are o explicație rațională. Fata este plasată într-o cutie mare cu secțiuni pentru cap, mâini și picioare. Odată închisă în cutie, asistenta își mișcă brațele, picioarele și capul, arătând o întindere fără precedent, pe care corpul uman nu este capabil să o facă.

De fapt, atunci când magicianul deschide și închide ușile din față și din spate, încercând să convingă publicul că acea cutie este goală, două asistente se ascund inteligent între cele două uși – au o încăpere secretă. Apoi, intră în interiorul cutiei și fiecare își poziționează brațul și piciorul în compartimentele corespunzătoare. Pentru ca spectatorii să nu observe diferențe, toate fetele sunt alese să semene între ele.

Iată un clip cu explicația acestui truc magic:

Pagini: 1 2